16 januari 2014
 

Philips

Philips introduceert ColorVision autolampen

Autozine
16 januari 2014 | Philips brengt in Nederland ColorVision op de markt; de eerste koplamp met een kleur in de autolamp-reflector en tegelijk de weg ervoor verlicht met 60% meer wit licht. De ColorVision biedt bestuurders een manier om hun auto te personaliseren met een keuze uit koplampen in de kleuren blauw, groen, geel of paars. ColorVision is de eerste gekleurde koplamp die voldoet aan alle Europese wetgeving op het gebied van autoverlichting.
AutoCoach
Info

Het kleureffect wordt gecreëerd door licht te reflecteren in de reflectieoptiek van de lamp. Als de koplampen worden ingeschakeld, lichten zij op met een tint van blauw, groen, geel of paars, afhankelijk van welke lamp was gekocht. De naar voren gerichte bundel is echter altijd zuiver wit.

ColorVision verlicht de weg voor het voertuig met 60% meer licht dan elke andere standaard autolamp. Bestuurders kunnen niet alleen de weg voor hen duidelijker zien; ze kunnen ook sneller reageren als zij rijden. Verder vergroot ColorVision het zicht met 25 meter in vergelijking met standaard lampen, waardoor het voor bestuurders gemakkelijker is te anticiperen op eventuele obstakels op hun weg.

Philips UV-bestendig kwartsglas belooft het hoogste niveau van trillingsbestendigheid. Kwartsglas is bestand tegen vocht en extreme temperaturen. Verder zijn de lampen voorzien van een speciale anti-UV-coating die beschermt tegen ultraviolette straling, waardoor wordt verzekerd dat de kunststof koplampunits niet geel worden op termijn.

ColorVision-lampen voldoen aan alle Europese voertuigwetten. Het concept van gekleurde lampen is echter zo nieuw dat Philips in de productverpakking een certificeringskaart meelevert, die er voor zorgt dat bestuurders kunnen bewijzen dat de lampen wettelijk toegestaan zijn, mocht de politie daar naar vragen.

ColorVision is in de Benelux verkrijgbaar in de meest populaire types autolampen (H4 en H7).

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021