20 december 2017
 

Pharos Reizen

Pharos biedt reizen aan voor elektrische auto

Autozine
20 december 2017 | Pharos Reizen van de ANWB biedt als eerste reisorganisatie in Nederland en Belgiƫ vakanties aan met de elektrische auto naar Noorwegen, Duitsland en Schotland. De reisaanbieder heeft autovakanties speciaal voor de elektrische rijder ontwikkeld. Pharos Reizen stuurde het afgelopen jaar vrijwilligers met een elektrische auto op pad. Conclusie was dat Noorwegen, Duitsland (rondreis Hessen) en Schotland (niet noordelijker dan Inverness) er klaar voor zijn. Een reis door Belgiƫ en Luxemburg is in de maak.
AutoCoach
Info

Noorwegen blijkt de onbetwiste koploper in elektrisch rijden. De infrastructuur van het land is volledig ingericht op elektrisch rijden; één op de drie verkochte auto's in 2017 was een elektrische auto. Verder betaalt de elektrische rijder er geen tol voor het gebruik van wegen. Pharos biedt daarom een 17-daagse rondreis aan naar Noorwegen.

In Duitsland is elektrisch rijden nog niet zo ontwikkeld als in Noorwegen, maar er is een 10-daagse rondreis samengesteld door de deelstaat Hessen. Het is de verkenners gelukt om diverse hoteliers enthousiast te maken om een laadpaal bij hun accommodatie te plaatsen.

Schotland bood het grootste avontuur. Daar moet wel eens een verlengkabel uit de kofferbak worden gehaald om een auto te kunnen laden. De Schotten waren wat verbaasd over elektrisch op vakantie te gaan maar vonden het wél schitterend om naar alle belevenissen te luisteren.

Het doel van Pharos Reizen is om de komende jaren naast haar huidige assortiment van autovakanties meer elektrische reizen aan te bieden. De reisaanbieder volgt de ontwikkelingen op het gebied van de laadinfrastructuur in het buitenland op de voet en wil graag ook de informatievoorziening verbeteren zodat leden overal in Europa weten waar ze de accu van hun auto kunnen (snel) laden.

De routes naar Noorwegen, Hessen en Schotland zijn voorgereden, alle hotels hebben laadpalen en de snelladers op de routes zijn in kaart gebracht. Ook krijgen de reizigers praktische informatie mee voor het laden onderweg. De verkenners reden rond in een Opel Ampera E en een Volkswagen E-Golf. De actieradius is 520 respectievelijk 320 km.

De ANWB wil het gebruik van de elektrische auto stimuleren en twijfel bij vakantiegangers wegnemen door te laten zien dat een vakantie met de elektrische auto tot de mogelijkheden behoort.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021