28 november 2012
 

Parrot

Parrot onthult nieuwe Asteroid-productlijn

Autozine
28 november 2012 | Parrot introduceert drie nieuwe systemen voor in de auto. De toestellen combineren apps, navigatie, video, muziek en handsfree telefonie. De drie systemen maken deel uit van het Parrot Asteroid-ontwikkelplatform, draaien op Android en bieden toegang tot diverse diensten en content voor in iedere auto.
AutoCoach
Info

De Parrot Asteroid Mini, Asteroid Tablet en Asteroid Smart zijn het resultaat van meer dan vier jaar onderzoek en ontwikkeling en hebben de volgende functionaliteiten:

  • Toegang tot diverse apps en content via 3G, 4G, Bluetooth of USB-tethering via een mobiele telefoon of tablet
  • Download nieuwe apps uit de Asteroid Market online winkel
  • Aansluiting op verschillende muziekbronnen: iDevices, USB-stick, SD-kaart, MP3-speler
  • Muziekbestanden uploaden van een mobiele telefoon of een tablet met behulp van Bluetooth
  • Stemgestuurd zoeken naar een artiest of een album
  • Navigatie/GPS-oplossingen aangepast aan het Parrot Asteroid model.
  • Telefonie, compatibel met alle merken mobiele Bluetooth-telefoons, automatische telefoonboeksynchronisatie, gebruikersonafhankelijke stemherkenning, tekst-naar-spraak; gelijktijdig beheer van twee mobiele telefoons dankzij de 'Parrot Dual Mode'-technologie, ruisonderdrukking en echo-annulering

De Parrot Asteroid Mini is uitgerust met een 3,2 inch kleurenscherm en wordt bevestigd op het dashboard van de auto. De Asteroid Mini wordt geleverd met een gps-antenne en een draadloze afstandsbediening voor aan het stuur.

Verbonden met internet (via 3G, 4G of een mobiele telefoon die via Bluetooth of USB is verbonden met internet) heeft de Parrot Asteroid Mini toegang tot de Asteroid Market online winkel om applicaties en andere diensten te downloaden, zoals een vereenvoudigd GPS-systeem en een muziekbibliotheek.

De Parrot Asteroid Tablet heeft een groot 5 inch multi-touch kleurenscherm met een ingebouwde GPS-antenne. De tablet kan op het dashboard of op de voorruit bevestigd worden dankzij de verplaatsbare voet.

Navigeren door het menu werkt net zoals bij een multimediatablet. Met de draadloze afstandbediening worden functies als handsfree telefoneren, muziek selecteren en stemgestuurd muziek zoeken geregeld.

Naast een internetverbinding kan de Tablet ook via een Wi-Fi-netwerk een gps-systeem en diverse applicaties downloaden uit de Market online winkel. Ten slotte biedt de Tablet vele audio-instellingen dankzij de Virtual SuperBass2 en Sound Spatializer-systemen.

Het topmodel is de Asteroid Smart. Met het 6,2 inch multi-touch kleurenscherm, is de Smart een compleet multimediasysteem voor in de auto. Dankzij het 2DIN-formaat past het systeem in de centrale kolom van het dashboard van diverse auto's.

De Smart beschikt over een GPS-antenne en een ingebouwd navigatiesysteem. Diverse applicaties zijn aangepast aan de grootte van het scherm van de Smart. Een internetverbinding, of verbinding via een Wi-Fi netwerk, stelt de gebruiker in staat om specifiek voor de Smart ontwikkelde apps uit de online winkel te downloaden en podcasts, wereldwijde radiozenders, verkeersinformatie en toeristische informatie te ontvangen.

De Parrot Asteroid Smart kan door middel van verschillende connectoren (6 RCA, 1 video input en 1 video output), op een achteruitrijdcamera aangesloten worden.

Om bestuurders en passagiers toepassingen en diensten te bieden, heeft Parrot een online winkel geopend: de Asteroid Market. De applicaties uit de Asteroid Market zijn direct beschikbaar voor de Parrot Asteroid Mini, de Parrot Asteroid Tablet, de Parrot Asteroid Smart en de Parrot Asteroid Classic (beschikbaar sinds mei 2011).

KwikFit
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021