31 augustus 2010
 

TokioChallenge

Dakloze ondernemers rijden van Amsterdam naar Tokio

Autozine
31 augustus 2010 | Vanaf 7 september a.s. rijden 10 teams, bestaande uit ondernemers en (ex-)bestuurders uit het bedrijfsleven, in hun eigen cabrio van Amsterdam naar Tokio. Onder bizarre reisomstandigheden. De route voert de "dakloze" chauffeurs door Rusland, Siberiƫ en Mongoliƫ, om te eindigen in de Japanse hoofdstad. IT beheerbedrijf Computication uit Zeist sponsort de TokioChallenge 2010. De opbrengst gaat naar Artsen Zonder Grenzen.
Info

Deelnemer Aldebert Wiersinga: "Siberië en Mongolië worden pittig. De winter staat er al voor de deur en we leggen een deel van de route af op onverharde wegen of ruig terrein".

Jan Martijn Broekhof, directeur van Computication: "We sponsoren de TokioChallenge omdat we graag iets betekenen voor Artsen Zonder Grenzen. Daarnaast wordt deze uitdagende en niet geheel ongevaarlijke rit gereden door ondernemers, net als wij. Ook hen dragen we een warm hart toe en gunnen het ze dat ze hun doel halen. Zij bewijzen dat je als ondernemer op een creatieve manier iets voor het goede doel kunt doen. Ze rijden dan wel in een cabrio, maar bij min twintig door een dorre woestenij navigeren, voelt niet bepaald als een luxe. Er wordt geslapen in tenten. Per gereden kilometer ontvangt (IC)tokyo twee euro. Daarvan is er eentje voor Artsen Zonder Grenzen en eentje voor benzine".

Aldebert Wiersinga en zijn teamgenoot Martin van den Oetelaar zijn beiden ondernemer. "We rijden de TokioChallenge in een Audi A5 TDI 3.0 Quattro. Niet onaardig natuurlijk, maar ja, we moeten maar zien of we Tokio zonder kleerscheuren halen", aldus Van den Oetelaar.

De overige 9 teams rijden in o.a. Mercedes, LandRover en Mini. De TokyoChallenge begint in Amsterdam en eindigt als alles volgens plan verloopt medio oktober 2010 in Tokio.

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021