28 augustus 2014
 

Oldtimerblog

Oldtimerblog.nl bundelt oldtimer info

Autozine
28 augustus 2014 | Het aantal musea in ons land dat is gewijd aan klassieke auto's, is om precies te zijn 29. Website Oldtimerblog.nl heeft ze nu geïnventariseerd. De meeste van deze automusea vinden we in de provincie Zuid Holland: zeven stuks.
AutoCoach
Info

De automusea lijken zich te concentreren in de dichtbevolkte gebieden van ons land. In Limburg en Drenthe zijn bijvoorbeeld geen automusea te vinden. De verdeling per provincie is als volgt: Zuid Holland 7, Gelderland 6, Noord Holland 4, Friesland 5, Brabant 4, Utrecht 2, Overijssel 1 en Zeeland 1.

De automusea in ons land zijn er in alle soorten en maten. Het grote Louwman Museum in Den Haag geniet wereldfaam, door de privé collectie klassieke auto's van de familie Louwman. Daarnaast zijn er echter talrijke kleine musea, verscholen in grote en kleine plaatsen in ons land. Sommige musea zijn opgezet door een particuliere verzamelaar, andere musea zijn onderdeel van een autobedrijf of een transportbedrijf.

Er zijn musea bij die nog in opbouw zijn, zoals Renobilia in Bergambacht. Andere musea zijn juist aan het afbouwen, zoals het Auto Union Museum in Bergen. De meeste automusea zijn specifiek gericht op één merk. Zo tellen we in ons land een DAF Museum, een Mercedes Museum, een Volvo Museum en een Opel Museum en ook twee musea rond het merk Ford. Zelfs telt Nederland twee musea over het Zweedse merk Saab en ook een Healey Museum. En heel opmerkelijk, er is zelfs een museum rond de merken Rambler en American Motors. Maar groot of klein, voor al deze musea geldt dat ze zijn opgericht vanuit een sterke passie voor de geschiedenis van de automobiel.

De website Oldtimerblog.nl brengt nieuws, achtergronden en historische informatie over oldtimers en klassieke auto's. De website heeft een inventarisatie gemaakt van alle automusea in ons land. Liefhebbers van oldtimers kunnen zo eenvoudig zoeken naar de musea die ze willen bezoeken. De pagina is te vinden op OldtimerBlog.nl.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021