9 februari 2010
 

Oerauto

OerAuto start zoekmachine

Autozine
9 februari 2010 | Voor de liefhebber van oldtimers, youngtimers en klassiekers is er een nieuwe mogelijkheid om te zoeken naar auto's. OerAuto heeft namelijk een zoekmachine ontwikkeld waarmee gezocht kan worden naar alle automobielen van voor 1990 die te vinden zijn op de diverse bekende en minder bekende auto verkoop websites. OerAuto doorzoekt de websites en tonen een korte samenvatting op onze website. Door op een occasion te klikken komt de bezoeker op de website waar de automobiel daadwerkelijk wordt aangeboden.
AutoCoach
Info

Het doel van de zoekmachine is om het de liefhebber een stuk makkelijker te maken. Vanaf nu hoeven niet meer de talloze websites bezocht te worden. Daarnaast is het mogelijk om via OerAuto op een aantal websites met meer specificatie mogelijkheden te zoeken dan op de aanbodwebsite zelf. Dat wil zeggen dat er via OerAuto een nauwkeuriger resultaat wordt gevonden dan op de site waar de adverteerder een auto plaatst.

Op dit moment kunnen zes externe websites worden doorzocht via de zoekmachine, in de toekomst zullen dit er meer worden. Naast de externe websites is ook het aanbod van OerAuto zelf opgenomen in de zoekmachine. Uiteraard worden deze resultaten niet anders weer gegeven om geen oneerlijke concurrentie te laten ontstaan.

De zoekmachine werk met dezelfde principes als een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google (tijdens de ontwikkeling was de OerAuto zoekmachine dan ook bekend onder de naam Goegle). Door indexatie wordt relevantie informatie gevonden, die aan de bezoeker worden getoond. De bezoeker maakt dan verder zelf de keuze welk zoekresultaat voor hem of haar het meest interessant is.

OerAuto is een online platform voor Oldtimer, Youngtimer en Klassieker liefhebbers. Dit platform heeft als doel om alle zaken die voor een liefhebber van belang zijn bij het bezitten of kopen van een auto ouder dan twintig jaar te combineren op één website. Door de mogelijkheden van internet is het niet meer nodig om tientallen bedrijven te bellen. Een blik op OerAuto laat meteen zien of een specifiek model of een reparatiebedrijf in de buurt ligt. Een andere toepassing is het Clubregister waas clubs gratis aangemeld kunnen worden. Het biedt een overzicht van Clubs binnen de oldtimerscene.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021