11 januari 2018
 

Bynco

Nu ook inruilen bij Bynco

Autozine
11 januari 2018 | Bij Bynco.com, de eerste webshop voor jong gebruikte auto's in Nederland, kunnen autokopers nu ook de inruil van hun auto online afhandelen.Met de online inruil van gebruikte auto's komt Bynco.com tegemoet aan de wens van veel autokopers. Bynco (Buy Your Next Car Online) lanceerde in februari 2017 als eerste een webshop voor jong gebruikte auto's.
AutoCoach
Info

"Het online kopen van een tweedehands auto is door Bynco.com net zo makkelijk als het online kopen van een paar schoenen geworden", zegt general manager en initiatiefnemer Jeroen Veldman. "We merkten al snel dat de groep online autokopers ook behoefte heeft aan een inruilservice waarbij ze zonder gedoe en voor een realistische prijs hun auto kunnen inruilen."

Bynco.com heeft ervoor gekozen om ook de inruilservice zo transparant en eerlijk mogelijk op te zetten. "We werken op dit moment samen met twee inkooppartners, Autorola en Autotaxatie Partners, die afzonderlijk van elkaar een bod uitbrengen op de auto. Het uitbrengen van twee biedingen tegelijkertijd is uniek in Nederland", zegt Veldman. Door met biedingen te werken van verschillende inkopers kan de consument de prijzen vergelijken en beter inschatten of de bieding reëel is. De online bieding wordt op z'n vroegst al binnen 15 minuten gedaan, de maximale tijd voor het ontvangen van het bod is 24 uur.

Om te zorgen voor een realistisch bod vraagt Bynco.com bewust meer dan alleen het kenteken en de kilometerstand van de in te ruilen auto. Volgens Veldman is in het in de markt gebruikelijk om alleen te werken met kentekengegevens en kilometerstanden. "Onze ervaring leert dat de geboden bedragen dan vrij laag zijn, dat is een frustratie van veel consumenten. We willen mensen de gelegenheid geven om hun auto bij inkopers zo goed mogelijk te presenteren en vragen daarom ook een aantal foto's te uploaden van de auto."

Wie een auto koopt bij Bynco.com en overeenstemming bereikt over de inruilprijs, kan alles in één keer afhandelen in de webshop. De waarde van de inruilauto wordt verrekend met de aanschafprijs van de nieuwe auto. "We komen de nieuwe auto vervolgens thuis bezorgen en nemen de inruilauto mee." De inruilauto wordt door Bynco.com geïnspecteerd en als alles conform opgave is, zorgen de bezorgers ter plekke voor de vrijwaring van de inruilauto. Veldman: "We zorgen er op die manier voor dat mensen zelf geen administratieve handeling hoeven te verrichten, het enige wat ze zelf moeten regelen is contact opnemen met de verzekeraar om de nieuwe auto te verzekeren en de oude verzekering te beëindigen."

IkWilVanMijnAutoAf
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021