14 december 2004
 

Norev Mini Jet

Norev Mini Jet breidt uit met nieuwe modellen

Autozine
14 december 2004 | Norev is een fabrikant van miniatuurauto's en vooral bekend van 1/43 modelauto's. Norev heeft haar Mini Jet serie weer in productie genomen met vooral recente modellen. De Mini Jet serie werd voor het eerst gedurende de jaren 70 geproduceerd.
AutoCoach
Info

De Mini Jet auto's zijn kleiner dan de 1/43 modellen. De schaal is ongeveer 1/64, wat neerkomt op een lengte van 3 inch (ongeveer 7 a 8 cm). In deze serie auto's zijn reeds veel recente modellen uitgebracht van voornamelijk de drie Franse merken: Citroen, Peugeot en Renault. Maar ook Porsche, BMW, Volkswagen en Audi zijn terug te vinden in het huidige assortiment. Zowel normale als race en rally uitvoeringen worden geleverd, evenals concept cars.

De auto's zijn zeer gedetailleerd uitgevoerd. Inzet koplampjes, ragfijne bedrukking van emblemen, sierlijsten, etc, correct interieur, auto specifieke velgen en bijna altijd een te openen achterklep, te openen deuren of zelfs een werkend (glazen) schuifdak. De Mini Jet auto's zijn in hoofdzaak bedoeld als speelgoed autootjes. De modellen zijn robuust uitgevoerd en volledig van metaal, er kan en mag dus echt mee gespeeld worden! De detaillering en afwerking is echter van een dusdanig hoog niveau, dat veel modellen terechtkomen in vitrinekasten van verzamelaars.

Exclusief voor Renault heeft Norev drie sportieve auto's verkleind naar 1/64. Het betreft de Renault Megane RS, de Clio V6 en de Clio Super 1600 in rally uitvoering. De auto's zijn in authentieke kleuren uitgevoerd en voorzien van correcte bedrukking. De Megane RS en de Clio V6 zijn normale civiele uitvoeringen en de Clio Super 1600 is uitgevoerd als wedstrijd auto in Diac kleuren. De auto's worden geleverd in een speciale verpakking, namelijk een blikken doos. In het deksel is 'Renault Sport' gestanst. Zowel de auto's op zich als de verpakking zijn echte eye-catchers. Een juweeltje voor verzamelaars van alle leeftijden!

De auto's van Norev zijn onder andere leverbaar via Tiny Toy Cars, een jong postorderbedrijf gespecialiseerd in 1/64 model- en speelgoedauto's. Tiny Toy Cars biedt naar eigen zeggen een breed assortiment van speelgoedautootjes 'met een hoge verzamelwaarde' en verzamelaars modellen 'met een hoge speelwaarde'. Op dit ogenblik bestaat het assortiment uit de merken Edocar, Norev Mini Jet en Matchbox en dit assortiment wordt regelmatig uitgebreid.

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021