13 mei 2012

Shell

Zuinigheidsrecord verbroken tijdens Tour de Holland

13 mei 2012 - Tijdens de Shell FuelSave Challenge 'Tour de Holland' hebben zuinigheidskampioenen John en Helen Taylor vandaag een nieuw record gevestigd in Nederland. In drie dagen tijd legden zij een afstand af van 1020 kilometer op veel minder dan één tank Shell FuelSave Euro 95. Zij realiseerden in hun Volkswagen Golf 1.4 TSI een verbruik van 25.5 kilometer op 1 liter. Hiermee bewijzen de Taylors dat automobilisten door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips eenvoudig geld kunnen besparen.

De Shell FuelSave Challenge 'Tour de Holland' is de succesvolle recordpoging van zuinig rijden experts John en Helen Taylor. Dit echtpaar heeft wereldwijd al vele zuinigheidsrecords gebroken.

Met 65 liter Shell FuelSave Euro 95 in de tank van de Volkswagen Golf 1.4 TSI zijn de Taylors vrijdag 11 mei in Amsterdam van start gegaan. In drie dagen tijd hebben ze 10 provincies bezocht en verschillende stops gemaakt om automobilisten te voorzien van zuinig rijden tips. Na 1020 kilometer op de teller en maar 40 liter brandstof verbruikt te hebben, kwamen de Taylors vanmiddag in Rotterdam over de streep. Bij Shell station Maasboulevard werd door Intertek de sealing verbroken en de inhoud van de tank gemeten.

"'Met een gemiddeld verbruik van 1 op 25.5 scoren de Taylors ruim boven de fabrieksnorm van 1 op 16.1. Een prestatie die de Volkswagen importeur vooraf dapper en ambitieus noemde", aldus Alfonso Dozzi, Fuels Marketing Manager Benelux en Frankrijk van Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. "Hiermee hebben de Shell ambassadeurs bewezen dat door het volgen van een aantal simpele zuinig rijden tips in combinatie met het gebruik van Shell FuelSave, de zuinige Euro 95 die niet meer kost, automobilisten eenvoudig geld kunnen besparen".

John en Helen Taylor zijn van Amsterdam via het vissersdorpje Hoorn over de Afsluitdijk naar Groningen gereden om het Shell Eco-marathon team De LeekBurners in Leek zuinig rijden tips te geven. Na een tussenstop bij de hunebedden werd de eerste dag afgesloten in Giethoorn. Zaterdag brachten zij een bezoek aan Shell station De Schaars, waar ze tijdens Service Zaterdag automobilisten informeerden over brandstofbesparing. Daarna vervolgden zij hun weg naar Brunssum om het Eco-marathon team Euregiorunners aan te moedigen om daarna richting de kust te rijden en in het pittoreske dorpje Oosterhout te overnachten. De laatste dag reden zij via de Deltawerken weer richting het Noorden om te finishen in Rotterdam, waar woensdag 16 mei de Shell Eco-marathon van start gaat en de toekomst van energie en mobiliteit tot leven komt.