13 februari 2003
 

Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden

Autozine
13 februari 2003 | Anderhalf jaar na de introductie hebben 6500 Nederlandse rij-instructeurs en examinatoren de training Het Nieuwe Rijden in de rijopleiding gevolgd. Dit is 90% van de Nederlandse instructeurs en examinatoren voor het B en CE rijbewijs. De rij-instructeurs gebruiken de nieuwe rijstijl in hun rijlessen. Dat heeft demissionair minister De Boer van Verkeer en Waterstaat op woensdag 12 februari 2003 tijdens de AutoRAI bekendgemaakt.
AutoCoach
Info

Met de training leerden rij-instructeurs comfortabeler, veiliger en energie-efficiënter autorijden. Belangrijke elementen zijn snel doorschakelen naar een hogere versnelling, tijdig gas loslaten en gebruik maken van het rollend vermogen van de auto. Daarmee kan gemiddeld 5 tot 10% brandstof worden bespaard en neemt de verkeersveiligheid toe. De training is een initiatief van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en Novem, ondersteund door een groot aantal branchepartijen, zoals BOVAG, CBR en FAM.

Het Nieuwe Rijden is inmiddels ook al een integraal onderdeel van de voortgezette trainingen van het ANWB Test- & Trainingscentrum, het VVCR en Prodrive Training.

Vanaf februari 2003 zullen ook veel taxichauffeurs te maken krijgen met Het Nieuwe Rijden, wanneer het wordt opgenomen in de Vakopleiding Taxichauffeurs van het SKKP (Stichting Kwaliteitsbevordering Kleinschalig Personenvervoer). Na een pilot met 40 chauffeurs zullen uiteindelijk alle 30.000 taxichauffeurs van de bij het SKKP aangesloten bedrijven worden opgeleid in het rijden volgens de principes van Het Nieuwe Rijden.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021