19 juni 2003
 

Pioneer caraudio

Nieuwe navigatiesystemen bij Pioneer

Autozine
19 juni 2003 | Pioneer Benelux, een belangrijke speler op de Benelux navigatiemarkt, legt de lat een stuk hoger met een nieuwe generatie navigatiesystemen met aanraakschermen, stemherkenning, makkelijk afneembaar scherm, een uitbreiding van de cartografie, en een nieuwe, intelligente herberekening van de route.
Info

De nieuwe AVIC-900DVD (DVD-navigatiesysteem met ingebouwde DVD-video, en standaard uitgerust met een TMC ontvanger) en de AVIC-800DVD (standaard uitgerust met TMC) zijn ontwikkeld om gebruikt te worden met de nieuwe A/V toestellen (AVH-P7500DVD & AVH-P6500DVD). Ook het dashboardscherm AVD-W6210 is uitgerust met een "Touch Screen", en is in een handomdraai uit het zicht te nemen. De Pioneer navigatiesystemen zorgen volgens de makers voor een eenvoudige en efficiente routeberekening en -begeleiding naar zowat elk adres in Europa, en dit na enkele luttele seconden rekenen.

Het AVD-W6210 "on-dash" scherm met "Touch Screen" functionaliteit is een nieuwe conceptontwikkeling voor Pioneer. Net dankzij dit aanraakscherm wordt de bediening van het navigatiesysteem sneller, intuitiever en makkelijker, met directe toegang tot elke functie. Zo wordt de ingave van een adres zowat 3x sneller dan met een traditionele afstandsbediening. Het scherm zelf wordt gebruikt om grote virtuele toetsen te creeren. Anti-reflectie en anti-vingerafdruk technologie werden toegepast om een optimale leesbaarheid te garanderen, ook na veelvuldig gebruik.

Nieuwe head-units (da's vaktaal voor: autoradio's) geven gecombineerd met de AVIC-900DVD & AVIC-800DVD extra grafische en extra spraakherkennings mogelijkheden, om Audio, Video en Navigatie te integreren. Langs de andere kant genieten de navigatiecomputers mee van de voordelen van het "Touch Screen" scherm dat eveneens op de AVH-P7500DVD en AVH-P6500DVD geimplementeerd werd. Het leven van de installateurs wordt vergemakkelijkt door een eenvoudiger aansluitschema, kleinere units en een beperkt aantal aansluitkabels. Vanzelfsprekend kunnen de nieuwe navigatiecomputers (AVIC-900DVD en AVIC-800DVD) met schermen en toestellen van de vorige generatie gebruikt worden (o.a. AVH-P6400R). Ook kunnen de navigatiecomputers van de vorige generatie (AVIC-9DVD & AVIC-8DVD) d.m.v. de meest recente navigatiesoftware (CNDV-30) gekoppeld worden aan de "Touch Screen" schermen.

De digitale kaart werd uitgebreid en uitgediept. Zo werden o.a. 23.000 km wegen in Noorwegen, 90.000 km in Finland, 80.000 km op het Iberisch Schiereiland en 40.000 km wegen in Italie toegevoegd. De Oostenrijkse kaart werd eveneens verder ontwikkeld zodat de Alpen nu eveneens volledig afgedekt zijn, terwijl in de andere landen ontbrekende woonwijken en industriezone's werden aangevuld. Een primeur van Pioneer is de mogelijkheid gedetailleerde postcodes in het Verenigd Koninkrijk in te voeren. Hierdoor wordt een zeer snelle adresinvoer mogelijk. Natuurlijk werd ook de lijst met interessante punten (POI's) vervolledigd.

Van zodra de bestuurder afwijkt van de originele route, wordt op een meer intelligente wijze een nieuwe route berekend. Deze berekening evalueert of de bestuurder een verkeerde weg heeft genomen, of de bestuurder een stukje tracht af te snijden, of de bestuurder om welke reden dan ook de originele route verlaten heeft (bv. omwille van wegwerkzaamheden). In tegenstelling tot andere systemen die de bestuurder terug naar de originele route trachten te leiden, voelt het Pioneer systeem intuitiever aan wat de verwachtingen van de bestuurder zijn. De Pioneer AVIC-800DVD en AVIC-900DVD zijn standaard uitgerust met een TMC ontvanger, die verkeersinformatie verwerkt die in volgende landen wordt uitgezonden: Belgie, Nederland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland. Ook voor het Verenigd Koninkrijk zijn er plannen op korte termijn.

Zowel de AVIC-800DVD als de AVIC-900DVD worden geleverd met een stuurafstandsbediening. Deze stuurafstandsbediening laat de bestuurder toe de stemherkenning te activeren, de laatste begeleiding te herhalen, verkeersinformatie op te roepen, in- of uit te zoomen op de kaart en het volume te regelen terwijl hij of zij de handen op het stuur houdt. Eigenaars van oudere Pioneer navigatiesystemen (AVIC-8DVD en AVIC-9DVD) kunnen hun toestel opwaarderen door de aanschaf van de nieuwe DVD-rom met kaart en sturingssoftware. Eigenaars van bestaande AV-systemen (2001 en 2002) kunnen de nieuwe navigatiecomputers AVIC-800DVD en AVIC-900DVD aansluiten om de mogelijkheden van hun systeem uit te breiden.

Wittebrug
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021