14 maart 2005
 

Norev Mini Jet

Nieuwe modellen bij Norev Mini Jet

Autozine
14 maart 2005 | Norev is fabrikant van modelauto's, vooral bekend van 1/43 modellen. In deze serie auto's zijn reeds veel recente modellen uitgebracht van voornamelijk de drie Franse merken: Citro├źn, Peugeot en Renault. Maar ook Porsche, BMW, Volkswagen en Audi zijn terug te vinden in het huidige assortiment. Zowel normale als race en rally uitvoeringen worden geleverd, evenals concept cars.
Info

De auto's zijn zeer gedetailleerd uitgevoerd. Inzet koplampjes, ragfijne bedrukking van emblemen, sierlijsten, etc, correct interieur, auto specifieke velgen en bijna altijd een te openen achterklep, te openen deuren of zelfs een werkend (glazen) schuifdak. De Mini Jet auto's zijn in hoofdzaak bedoeld als speelgoed autootjes. De modellen zijn robuust uitgevoerd en volledig van metaal, er kan en mag dus echt mee gespeeld worden! De detaillering en afwerking is echter van een dusdanig niveau, dat veel modellen terechtkomen in vitrinekasten van verzamelaars.

De nieuwe C4 en gefacelifte C5 zijn door Norev 64 keer verkleind. De laatste nieuwe Norev modelauto's die speciaal voor de Peugeot dealers gemaakt zijn, zijn actuele nieuwe modellen zoals de 407 en de 1007. Vooral de laatste is hoogst actueel, want het grote voorbeeld is nog niet te koop! De Norev 1/64 1007 is leverbaar in vier hippe kleuren, te weten geel, rood, zwart en groen. Naast de 407 sedan heeft Norev ook de 407 SW uitgebracht. Leuk is, dat naast deze normale 407 modellen, Norev ook de Elixir concept heeft gemaakt! Dit was in 2003 de vooraankondiging van de styling die de nieuwe Peugeots zouden gaan krijgen.

De nieuwe modelauto's zijn onder andere verkrijgbaar bij Tiny Toy Cars: een jong postorderbedrijf gespecialiseerd in 1/64 model- en speelgoedauto's. Het bedrijf is mede ontstaan omdat er haast geen 1/64 modellen meer te koop zijn. Zelfs in speelgoedwinkels, voorheen de bron van 1/64 modellen, zijn steeds minder modellen in deze schaal te vinden. Grotere schalen zoals 1/43 en 1/18 zijn volop beschikbaar.

Dutchlease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021