20 juli 2016
 

Finnik

Nieuwe Kenteken-app geeft alle auto-informatie online prijs

Autozine
20 juli 2016 | De twee grootste kenteken-apps van Nederland, Kenteken Opzoeken en iKenteken, gaan nu samen in één app: de Finnik Kenteken-app. Deze geüpdatete versie biedt naast de informatie uit de bestaande apps nieuwe functies. Zoals checken hoe vaak de eigen auto wordt gespot, de huidige inruilwaarde en de status van het kenteken. Finnik, dat jaarlijks 33 miljoen autorapporten voor consumenten maakt, biedt met deze geüpdatete app een totaaloverzicht aan relevante auto-informatie.
Info

Mensen die op zoek zijn naar een (andere) auto of meer willen weten over hun eigen auto, hebben met de app overal en altijd een mobiele informatiebron bij de hand. Wat is de APK-vervaldatum? Hoe vaak is hij bekeken door anderen? Technische details? Dat is dankzij de app in een oogopslag te zien.

"Dit betekent dat er nog meer waardevolle informatie beschikbaar is, waardoor iedereen sterker in zijn schoenen staat bij de koop of verkoop van een (tweedehands) auto. Ook als autoleek ben je met de beschikbare kennis van een auto veel beter voorbereid bij de aankoop van een auto", aldus Thomas Edens, algemeen directeur van Finnik.

Elke keer als een autorapport wordt opgevraagd voor een kenteken is dat een spot. Hoe vaker een auto wordt gespot, hoe gewilder de auto dus is onder autokopers. Dat auto's spotten populair is, is duidelijk te zien aan de 33 miljoen autorapporten die in 2015 zijn opgevraagd. Finnik verwacht in 2016 met een groei van 7 miljoen zo'n 40 miljoen spots te halen.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021