11 juli 2002
 

Aixam brommobiel

nieuwe grote brommobiel bij aixam

Autozine
11 juli 2002 | 30 centimeter langer en 7 centimeter breder is de nieuwe brommobiel van de Franse fabrikant AIXAM geworden. Hiermee is dit `45 kilometer voertuig zonder rijbewijs' met een recordlengte van 2,90 meter de grootste brommobiel op de markt geworden.
AutoCoach
Info

Het nieuws werd wereldkundig gemaakt tijdens de Dealerdag van de importeur, AIXAM Nederland. Iedere belangstellende kan bij de bijna dertig dealers in ons land persoonlijk kennismaken met de nieuwe AIXAM 500, maar ook met haar voorganger de AIXAM Evolution. Niet alleen kan men deze brommobielen aanschouwen, ook kunnen geinteresseerden zelf plaatsnemen achter het stuur voor het maken van een proefrit.

Ander detail van de nieuwe AIXAM is de forse kofferruimte (1100 liter), die voortaan wordt afgesloten met een achterklep die helemaal doorloopt tot de bodem. Dit betekent dat men niet alleen meer bagage kan vervoeren, maar ook dat de laaddrempel beduidend is verlaagd zodat het comfort verder is toegenomen.

De AIXAM's zijn verder aangemerkt als de stille brommobielen. Het motorblok is namelijk geisoleerd, zodat trillingen en geluid geabsorbeerd worden, terwijl het niveau van afwerking en uitrusting steeds verder zijn verbeterd.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021