21 juli 2004
 

Kenwood caraudio

Nieuwe autoradio's bij Kenwood

Autozine
21 juli 2004 | In februari 2004 introduceerde Kenwood twee modellen autoradio die zich qua design en functionaliteit afscheiden van de reguliere nieuwe lijn receivers. Deze twee types, de KDC-W6527 CD receiver en de KMD-6527 MiniDisc receiver, zijn namelijk voorzien van een nieuw electronisch bewegend voorpaneel. In deze lijn lanceert Kenwood nu twee extra modellen, te weten de KDC-W6527SE en de KDC-W657.
Info

Beide nieuwe CD-receivers zijn in grote lijnen vergelijkbaar met de KDC-W6527, maar verschillen op een aantal belangrijke details van hun "stamvader". Zo is het high-end model KDC-W6527S(pecial)E(dition) uitgerust met een 24-bits Burr Brown D/A converter. De zilverkleurige KDC-W657 daarentegen is juist ontwikkeld als een scherp geprijsd instapmodel met electronisch voorpaneel. Met de komst van deze twee nieuwe toestellen levert Kenwood nu totaal 4 van deze "Slidemodellen". Alle modellen bevinden zich in het populaire prijssegment tussen de 300 en 400 euro.

De basis van de lijn wordt gevormd door de KDC-W657, een zilverkleurige MP3/WMA receiver. Deze is zoals gezegd voorzien van volledig motorisch slidepaneel, hetgeen betekent dat de ingang voor de CD's verborgen achter de display ligt. Na het indrukken van de "eject"-toets glijdt het voorpaneel electronisch omlaag. Nadat een CD in de sleuf is gestoken, komt het paneel weer automatisch op zijn plaats terug. De display is een 3D Fine Dot FL display, hetgeen betekent dat de pixels zeer dicht op elkaar staan en bovendien verschillende kleurdieptes kunnen weergeven. Het resultaat is een zeer gedetailleerd opgebouwd beeld met een drie-dimensionaal effect. De luidsprekers worden aangestuurd met een 4 x 50 Watt MOSFET eindversterker.

De KDC-W6527 heeft een zogenaamd Blue-Black front met titaniumkleurige afwerking. Extra functies ten opzichte van de KDC-W657 zijn de auxilliary-ingang en een Dual Zone functie. De AUX-ingang wordt steeds belangrijker door toenemend gebruik van multimedia in de auto. Zo kan bijvoorbeeld het geluid van een externe DVD speler of draagbare afspeelapparatuur via de autoluidsprekers worden weergegeven. Als de bestuurder misschien iets anders wil horen is dat geen probleem. Hiervoor zorgt de Dual Zone functie. Het signaal van de AUX- ingang kan via de achterluidsprekers worden weergegeven terwijl de voorpassagiers via de voorluidsprekers naar radio of CD luisteren. Hierbij is zelfs het volume gescheiden te regelen.

Het topmodel uit de lijn Slide-modellen is, naast bovengenoemde functies, zoals gezegd voorzien van een high-end CD loopwerk met 24 bits Burr-Brown Digitaal/Analoog omzetter. Burr-Brown is al vele jaren hét merk voor digitale componenten en wordt onder andere toegepast in high-end Home HiFi-producten. Bij de stijlvolle kleurstelling van dit topmodel is gekozen voor een nieuw titaniumkleurig voorpaneel, wat extra bijdraagt aan het kwaliteitsgevoel van dit model.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021