14 oktober 2001
 

Souren

Nieuw van Souren: GPS navigatie op basis van de handheld computer

Autozine
14 oktober 2001 | Souren presenteert na het navigatiesysteem voor de laptop, nu ook een draagbaar navigatiesysteem op basis van de Compaq iPAQ 3000 handheld PC. Het systeem wordt geleverd inclusief wegenkaarten van de Benelux en alle hoofdwegen in Europa.
Vandebron
Info

Omdat een navigatiesysteem niet voor iedereen is weggelegd, presenteert Souren Computer Services uit Heerlen twee budget-oplossingen. Het eerste is een volledig navigatiesysteem waarbij de bestaande laptop centraal staat. Sinds kort komt daar een variant op basis van een handheld PC (ook wel: palmtop) bij. Wie over een Compaq iPAC 3000 handheld PC beschikt kan deze uitbreiden met een GPS ontvanger en navigatiesoftware. De software bevat 98% dekkende wegenkaarten van de Benelux en alle doorgaande wegen in de rest van Europa. Deze nieuwe navigatie-oplossing leent zich door het compacte formaat niet alleen voor gebruik in de auto, maar ook bijvoorbeeld op de motorfiets of brommer.

Souren adviseert de iPAQ computer direct uit te breiden met een geheugenkaart van 32 of 64 MB zodat een maximaal aantal wegenkaarten in het geheugen past. Als optie (circa 100 Euro) kan de software worden voorzien van een begeleidende stem in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Italiaans. In het voorjaar van 2002 komt daar ook Nederlands bij. De verkoopprijs van het complete pakket is vastgesteld op fl. 1339,- excl. verzendkosten en btw en is daarmee gelijk aan het reeds langer beschikbare laptop-basispakket van CarNavigator.

KwikFit
Toyota Hilux getest door Fernando AlonsoToyota Hilux getest door Fernando Alonso
1 juni 2020
Ford Puma nu ook als VignaleFord Puma nu ook als Vignale
28 mei 2020
Kia Stonic nu ook als Sports EditionKia Stonic nu ook als Sports Edition
28 mei 2020
Fiat lanceert One-Shot docu filmFiat lanceert One-Shot docu film
27 mei 2020