25 augustus 2009
 

Vialle Alternative Fuel Systems

Nieuw systeem maakt LPG geschikt voor motoren met directe inspuiting

Autozine
25 augustus 2009 | Sinds vandaag kunnen ook automobilisten met auto's die zijn voorzien van de nieuwste direct ingespoten benzinemotoren kiezen voor LPG. Vialle Alternative Fuel Systems heeft namelijk het LPdi-systeem (Liquid Propane Direct Injection) ontwikkeld. Het systeem maakt het voor het eerst mogelijk dat het LPG, net als bij de benzinemoter, direct in de cilinder wordt ingespoten. Hierdoor blijven alle voordelen van de benzinemotor behouden. Het LPdi-systeem komt voor verschillende merken, motoren en directe inspuitingtechnologie├źn beschikbaar.
Info

De verwachtingen van de organisatie rond het LPdi-systeem zijn hoog. Peter Rutten, President / CEO Vialle Alternative Fuel Systems: "Ik verwacht dat de introductie van het LPdi-systeem de opmars van LPG een stevige impuls gaat geven. Het lijkt me reëel dat tien procent van alle auto's met een direct ingespoten benzinemotor in Europa door ons op termijn zal worden uitgerust met een LPDi-systeem. Het kan niet anders. Er komen met dit LPDi-systeem voortaan veel meer auto's in aanmerking voor LPG. Bovendien blijven met LPdi alle voordelen van de directe benzine-inspuiting intact. Reken daarbij de overige voordelen van rijden op LPG, zoals een lagere bijtelling en lagere prijs per liter, dan spreekt mijn verwachting voor zich".

Het LPdi-systeem van Vialle kent meerdere voordelen. Het is een onderhoudsvrij systeem waarbij dankzij de directe injectie geen filteronderdelen hoeven worden vervangen. Ook aanpassingen van het koelsysteem van de motor kunnen achterwege blijven, zodat altijd het volledige motorvermogen beschikbaar blijft. De directe brandstofinjectie van de op zich al schone LPG levert een CO2-reductie tot 20% op. Voor zowel nieuwe als voor bestaande auto's blijft de Euro 5-emissienorm na inbouw van het LPdi-systeem behouden.

De verkoop wordt in Duitsland en Nederland medio september 2009 gestart. In Nederland kan vanaf dat moment het LPdi-systeem via de 34 Vialle Partners in Nederland worden ingebouwd of besteld. De Vialle Partners bepalen zelf hun prijs maar verwacht wordt dat het prijsniveau rond de 2795 euro zal liggen, inclusief inbouw en BTW.

Vanaf september is het LPdi-systeem beschikbaar voor de 1.4 liter TSI-motor die gebruikt wordt voor diverse merken binnen de VAG-groep. Andere motoren van de merken Audi, Seat, Skoda en VW volgen later in 2009. In 2010 komt het systeem ook beschikbaar voor andere merken.

Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
Toyota introduceert Corolla CrossToyota introduceert Corolla Cross
2 december 2021
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
Kia maakt prijs Sportage 2022 bekendKia maakt prijs Sportage 2022 bekend
2 december 2021