18 juni 2007
 

Triumph Herald 1200

Nederlandse oldtimer op Spaanse autoshow

Autozine
18 juni 2007 | Schitteren op een grote Internationale Autoshow alleen weggelegd voor exclusieve en kostbare auto's? Afgelopen week bewezen 22 oldtimers, waaronder een simpele "lelijke eend", een Peugeot 403 en een rode Triumph Herald 1200 uit het Zeeuwse Kortgene het tegendeel.
Info

In het Spaanse Barcelona werd van 8 t/m 17 juni Autosalon gehouden, zeg maar de Spaanse RAI. Alleen wel een maatje groter, met ca. 1,5 miljoen bezoekers. Als speciale attractie werden naast de nieuwe auto's ook 22 oldtimers tentoongesteld onder het motto "De auto's van Kuifje", in het Spaans "Tintin & los Coches". In de stripverhalen van Kuifje spelen namelijk ook door tekenaar Herge precies nagetekende auto's een rol.

Een van die auto's was een rode Triumph Herald 1200 cabrio uit het verhaal "De zwarte rotsen". Bijzonder is wel dat de organisatie van de show via de Club Triumph Holland juist aan Nico en Hanneke Poortvliet uit Kortgene vroeg om hun Triumph voor dit doel beschikbaar te stellen en zo werd deze eenvoudige Zeeuwse oldtimer begin juni door de organisatie thuis afgehaald en in een gesloten vrachtwagen naar Barcelona vervoerd. Daar werd de Herald schitterend tentoongesteld met op de achtergrond het plaatje uit het betreffende Kuifje album. Om alles echt te laten lijken werd het originele Nederlandse nummerbord vervangen door het Engelse nummerbord uit de strip.

Als extra bijzonderheid werden de eigenaars in de gelegenheid gesteld om op kosten van de organisatie een weekendje naar Barcelona te komen om hun auto op de show te kunnen bewonderen en zelf foto's te maken. Komende week wordt Kuifje weer thuis terug verwacht en is zijn tijdelijke status als VIP verleden tijd. Hij wordt dan weer een gewoon, lief autootje om op een zonnige dag een ritje te maken door het Zeeuwse land!

Ook binnen de Club Triumph Holland, waavan Nico deel uitmaakt van het landelijke bestuur, is men er uiteraard trots op dat een van haar clubauto's speciaal voor dit Spaanse evenement werd uitgenodigd.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021