12 april 2006
 

Kerncijfers 2006

Nederlanders leggen meer kilometers af dan ooit te voor

Autozine
12 april 2006 | Het aantal reizigerskilometers dat Nederlanders met zijn allen afleggen, is opgelopen tot ruim 191 miljard kilometer. Daarvan komt bijna de helft voor rekening van autobestuurders en meer dan een kwart voor de autopassagier. Deze gegevens zijn onlangs verschenen in de uitgave Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 van BOVAG en RAI Vereniging.
Profile
Info

Kerncijfers Auto & Mobiliteit 2006 is een publicatie die jaarlijks verschijnt. In de BOVAG-RAI publicatie zijn de meest recente kerngegevens verzameld die de ontwikkelingen over de afgelopen jaren van het autopark tot aan de vervoersprestatie in kilometers weergeven.

Uit Kerncijfers is een aantal opvallende ontwikkelingen af te lezen. Zo blijft het aantal reizigerskilometers toenemen. Echter daalt het aantal kilometers dat wordt afgelegd met het openbaar vervoer. Het aantal verkeersdoden neemt ieder jaar af. De assemblage en fabricage van personenautos in Nederland is de afgelopen jaren sterk teruggelopen, terwijl de productie van bedrijfswagens juist gegroeid is.

KwikFit
Toyota Hilux getest door Fernando AlonsoToyota Hilux getest door Fernando Alonso
1 juni 2020
Ford Puma nu ook als VignaleFord Puma nu ook als Vignale
28 mei 2020
Kia Stonic nu ook als Sports EditionKia Stonic nu ook als Sports Edition
28 mei 2020
Fiat lanceert One-Shot docu filmFiat lanceert One-Shot docu film
27 mei 2020