19 augustus 2002
 

Jabra bluetooth

mobiele telefonie met bluetooth bij jabra

Autozine
19 augustus 2002 | Jabra is een Deense onderneming die al heel lang fraai gevormde oortelefoons produceert. Je zag deze producten niet veel hetgeen hoofdzakelijk aan de prijs was te danken. Dat kan ook niet anders want de Jabra producten behoren tot het beste wat op de wereldmarkt is te verkrijgen. Maar aan die prijzen is kennelijk het nodige gewijzigd want Jabra profileert zich momenteel veel beter.
Info

Het eerste product op het gebied van Bluetooth draadloze headsets van Jabra is de BT100 dat maar meteen een strak en futuristisch uiterlijk meekreeg. Via het Bluetooth verhaal staat men draadloos in contact met een ander apparaat dat tot tien meter mag zijn verwijderd. In dit geval dus een mobiele telefoon die overigens ook Bluetooth aan boord dient te hebben. Deze headset kan worden gebruikt om gesprekken te ontvangen of te voeren, ook al bevindt de telefoon zich in tas, jaszak of zelfs in een andere kamer.

Los van het feit dat handsfree telefoneren in de auto verplicht is gesteld, heeft het gebruik van een dergelijke set als voordeel dat de mobiele telefoon niet meer zo snel kan worden gepikt, want die zit bijvoorbeeld in de binnenzak. De BT100 is voorzien van 'volume heroriëntatie technologie' die voorziet welk oor men gebruikt, zodat de volumeregelaar altijd in een identieke richting blijft staan. De uitklapbare microfoonarm wordt geactiveerd door een druk op de knop, waarna het spreken kan beginnen. Ook mobiele telefoons die op stemcommando's werken verliezen deze functie niet. De telefoon wordt achter het oor geklikt door middel van een beugel zodat gepriegel in de gehoorgang tot het verleden behoort. De prijs van dit speeltje hebben we niet, maar dit lijkt geen goedkoop apparaatje.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021