22 april 2010
 

Mio Spirit

Mio lanceert vernieuwde Spirit serie

Autozine
22 april 2010 | Mio heeft drie nieuwe modellen in de Spirit serie aangekondigd: de Mio Spirit 470, 475 en de 575. Elk model is voorzien van een vereenvoudigd menu en is uitgerust met de IQ Route technologie die gebruikmaakt van de rijervaringen van miljoenen gebruikers om routeplanning te verbeteren.
Info

De nieuwe Spirit systemen zijn voorzien van IQ Routes, een intelligente toepassing die rekening houdt met filevorming op drukke momenten zodat deze vooraf al vermeden kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van actuele informatie, verzameld door miljoenen bestuurders, om de berekende route te optimaliseren en de gebruiker te voorzien van een snellere en efficiëntere route naar zijn bestemming.

Alle toestellen zijn uitgerust met de functie LearnMe, een toepassing die leert van de rijstijl van de bestuurder en op basis daarvan routes en aankomsttijd aanpast. Wanneer men bijvoorbeeld veel langzamer of harder rijdt dan de toegestane snelheid, dan wordt dit na kort gebruik meegenomen in de berekening van de aankomsttijd, waardoor de gebruiker beter geïnformeerd wordt.

De Spirit 470 en 475 zijn uitgevoerd met een 4,3 inch beeldscherm en de Spirit 575 zelfs met een 4,7 inch breedbeeld. De Spirit 470, 475 en de 575 serie bieden 3D-weergave bij knooppunten en kruispunten, rijbaanbegeleiding, waarschuwingen voor snelheidcamera's en tekst naar spraak met gesproken straatnamen. Daarnaast is het nieuwe QuickSpell toetsenbord een aanwinst. Het navigatiesysteem geeft op intuïtieve wijze suggesties terwijl men typt, de kans op fouten wordt hierdoor een kleiner en het ingeven kan sneller verlopen.

De Spirit 475 en 575 zijn voorzien van actuele verkeersinformatie zodat de gebruiker altijd geïnformeerd is en files kan omzeilen. De Spirit 475 en de Spirit 575 zijn ook verkrijgbaar in een variant die uitgerust is met LIVE TMC; de gratis service waarbij de gebruiker zonder abonnementskosten verkeersinformatie ontvangt op het toestel. Snellere updates, een hogere dekking dan standaard TMC en als groot bijkomend voordeel ook de locaties van mobiele flitspalen gratis op het toestel.

Met de Spirit 470, 475 en de 575 zijn gebruikers altijd voorzien en gegarandeerd van de nieuwste kaarten dankzij Mio's Laatste Kaart Garantie. Indien Mio een nieuwe kaart uitbrengt binnen 30 dagen na aankoop kunnen gebruikers deze geheel gratis ontvangen. Daarnaast biedt Mio een oplossing voor korte uitstapjes of vakanties, met de mogelijkheid van het huren van kaarten voor slechts een fractie van de kosten van een volledige aanschaf.

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021