9 juli 2009
 

Mio Moov Spirit TV

Mio lanceert dunne navigatiesystemen met digitale TV

Autozine
9 juli 2009 | Mio Technology kondigt twee nieuwe navigatieproducten aan die navigatie combineren met digitale TV: de V505 TV en V735 TV. De Moov Spirit TV lijn bestaat uit twee draagbare, dunne modellen, de V505 met een 4,7 inch breedbeeldscherm en de V735 met een 7 inch breedbeeldscherm. De Moov Spirit TV lijn ligt vanaf 20 juli in de winkel.
AutoCoach

Beide modellen zijn voorzien van een zevendaagse EPG (Elektronische Programma Gids) die voor elk beschikbaar kanaal laat zien welke programma's er de komende week verschijnen. Met twee antennes wordt het optimale signaal gezocht en dankzij het simpele touchscreen menu en de afstandsbediening is het zoeken naar programma's kinderspel.

De V735 TV is tevens een mediasysteem waarop de gebruiker video en foto's kan opslaan of kijken en waarmee er naar MP3-nummers geluisterd kan worden.

De navigatiesystemen zijn beiden voorzien van Mio's nieuwste Spirit software. Autorijden wordt ook veiliger dankzij maximumsnelheid waarschuwingen, vooraf geïnstalleerde snelheidscamera's, 3D rijstrookbegeleiding en kruispuntoverzicht. Laatstgenoemde helpt de bestuurder de juiste rijbaan te kiezen en te anticiperen op aankomende kruispunten en afritten.

Beide modellen hebben ingebouwde verkeersinformatie (TMC) zodat bestuurders gemakkelijk een weg om de file en drukke routes heen vinden. Spirit's nieuwe Explore Mode geeft gebruikers duizenden locale nuttige plaatsen (POI) door heel Europa en langs elke gekozen route. Met één simpele handeling op de kaart creëert Explore Mode een virtueel interessante locatie (POI) door een cirkel om de gewenste locatie te plaatsten. Met Mio's voetgangersmodus, die tevens is inbegrepen op de V505 TV, kunnen gebruikers ter voet verder verkennen en routes afsnijden die met de auto onmogelijk zijn.

Mio's Local Search helpt gebruikers plekken te vinden om te bezoeken, te verblijven, te winkelen of te eten en er naartoe te navigeren. Met Navpix, de fotonavigatiefunctie geïntroduceerd door Mio in zijn vorige Navman reeks kunnen gebruikers browsen door een enorme diversiteit aan foto's zoals toeristische bestemmingen, stranden en hotels. Vervolgens kan een keuze uit de afbeeldingen worden gemaakt waarna de Mio V505 TV of V735 TV de bestuurder erheen navigeert. Zodra de bestemming bereikt is, kan er meer informatie opgevraagd worden met de vooraf geïnstalleerde Wcities Travel Books, die een inzicht geven in de lokale bezienswaardigheden gecombineerd met feiten en foto's.

KwikFit
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021
Toyota introduceert Corolla CrossToyota introduceert Corolla Cross
2 december 2021
Lexus onthult ROV ConceptLexus onthult ROV Concept
2 december 2021
 

Info