25 oktober 2005
 

Microcar MC1

Microcar introduceert Limited Edition MC1 Sport

Autozine
25 oktober 2005 | Tijdens het officiele Nederlands Kampioenschap Scootmobiel, dat onlangs plaatsvond op het Circuit Park Zandvoort, zette de importeur van Microcar brommobielen een speciaal prototype in als pacecar. Op basis van dit in Nederland ontwikkelde prototype brengt Microcar nu een limited edition uit: de Microcar MC1 Sport.
Info

Het nieuwe, speciale actiemodel is gebaseerd op de Microcar MC1, het succesnummer van Microcar en de enige brommobiel in Europa die leverbaar is met een airbag. De Sport is uitgerust met een speciaal ontworpen stylingkit, bestaande uit:

  • sideskirts
  • dorpelverbreders
  • een sportgrille
  • een voorspoiler
  • een achterspoiler onder
  • een achterspoiler boven
  • een dubbele sportuitlaat

Voor het modeljaar 2006 heeft Microcar enkele wijzigingen voor de gehele reeks doorgevoerd. Zo is het leveringsgamma van de MC2, de grootste brommobiel op de Nederlandse markt, aan de onderzijde uitgebreid met de MC2 Dynamic. Vergeleken met de luxe Preference uitvoering beschikt de Dynamic uitvoering over standaard velgen, een radio-cassettespeler en zwarte stootlijsten. De MC2 Dynamic kent een prijsvoordeel van EURO 800 en blijft daardoor met een catalogusprijs van EURO 11.950,- onder de magische 12.000 EURO grens.

De Preference versie wordt zowel in de MC1 als in de MC2 XXL serie met ingang van het modeljaar 2006 uitgerust met een hout-look afwerking voor het dashboard, de pookknop en andere interieurdelen. Ook zijn in de grille enkele chroomaccenten toegevoegd. Met onmiddellijke ingang zijn er 3 nieuwe kleuren aan het gamma toegevoegd. Hierdoor is er nu keuze uit 5 fmetallic kleuren waarvoor geen meerprijs wordt berekend. Alle Microcars MC1 en MC2 XXL kunnen worden uitgerust met de speciaal ontwikkelde fietsendrager waardoor de mobiliteit van de berijder verder vergroot wordt.

De MC1 Sport wordt in een gelimiteerde serie van slechts twintig exemplaren gebouwd. De consumentenprijs bedraagt EURO 12.900,-.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021