22 maart 2005
 

Microcar MC1

Microcar introduceert ruimste brommobiel van Nederland

Autozine
22 maart 2005 | Met de MC1 XXL introduceert Microcar, deze week de ruimste brommobiel van Nederland. Dankzij een verlengd koetswerk hebben de bestuurder en passagier nu meer ruimte, terwijl de bagageruimte eveneens aanzienlijk gegroeid is.
Info

De Microcar MC1 XXL is gebaseerd op de Microcar MC1. Dankzij een met 28 centimeter verlengde carrosserie is de beschikbare ruimte voor de inzittenden aanzienlijk toegenomen. Bovendien is de bagageruimte dankzij die extra lengte behoorlijk gegroeid. Om alle bagage netjes uit het zicht te kunnen opbergen, is de extra lange MC1 XXL voorzien van een dubbel opklapbare hoedenplank. Bovendien is de XXL standaard uitgerust met een net om de bagage mee vast te kunnen zetten.

"Met de introductie van de Microcar MC1 XXL leveren wij de ruimste brommobiel op de Nederlandse markt", verklaart Paul van Kassel, directeur van General Mobility Service & Import. "Niet alleen voor de bestuurder en passagier, maar ook voor hun bagage. Dankzij de voortdurende ontwikkeling van lichtgewicht materialen is Microcar er in geslaagd dit met 28 centimeter verlengde model toch onder de voorgeschreven 350 kilogram te houden. Verder is de MC1 XXL meer geisoleerd, waarmee het geluidsniveau in het interieur met 5 dB afneemt".

Microcar levert de MC1 XXL, die standaard is voorzien van twee jaar garantie, een jaar gratis ANWB Wegenwacht en een gratis rij-instructie, uitsluitend in de Preference uitvoering vanaf 12.750,- euro. Daarvoor beschikt de XXL standaard onder andere over metallic lak, lichtmetalen wielen, centrale portiervergrendeling met afstandbediening, getint glas, een binnenspiegel met anti-verblindingsstand, een radio/CD-speler en elektrische raambediening.

XLLease
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021