11 maart 2011
 

AutoRAI

Meer standhouders op AutoRAI

Autozine
11 maart 2011 | Met nog 32 dagen voor de boeg is het grote aftellen naar AutoRAI 2011 begonnen. Hoewel vrijwel alle automerken die in Nederland actief zijn zich al hadden aangemeld voor AutoRAI 2011, kon de organisatie onlangs nog een aantal spraakmakende fabrikanten verwelkomen: Caterham, Donkervoort, Ferrari, Fisker, Heynsdyk, Landwind en Lotus.
Info

Laatstgenoemde brengt onder andere de Lotus Renault F1 seizoen 2011 mee. Ferrari komt met een fabrieksstand met 4 auto's: de 599, 458, California en de allernieuwste Ferrari FF. Fisker komt naar Amsterdam met de spiksplinternieuwe Karma, Donkervoort toont de D8GT(4), waarmee Donkervoort Racing afgelopen januari de 24H of Dubai 2011 won in de GT4 klasse. Daarnaast zijn ook de D8 GT in wegversie en de D8 270 present. Caterham toont een Europese primeur in de vorm van de SP-300R.

Voor Fisker, Heynsdyk, Infiniti, Landwind en Tesla is het de allereerste keer dat zij deelnemen aan AutoRAI.

Naast al het autonieuws onder één dak biedt het heringerichte Europaplein 5.000 m2 gemobiliseerd plezier in de buitenlucht. Bezoekers kunnen hier een elektrische auto opladen en er vervolgens mee rijden. Onder de noemer 'Try the Bike' kan kennis worden gemaakt met de motorwereld. Mensen zonder motorrijbewijs en heropstappers kunnen hier het bijzondere tweewielergevoel (opnieuw) beleven. Een uitdagend offroad-parcours biedt gelegenheid voor een 4x4-kennismaking en demonstraties op twee wielen - of één - van trialrijders. Bij Bleekemolens Race Planet is slippen onder controle te krijgen en op het riante cateringterras kan even worden uitgerust van alle actie.

Ook binnen is voldoende actie te vinden. Bleekemolens Race Planet zal bij het Demo Circuit spectaculaire stunts uitvoeren met zijn exotische renstal. De bezoeker mag toekijken, maar zeker ook deelnemen om het adrenalineniveau naar ongekende hoogtes te jagen.

Wie liever naar stilstaande pk's kijkt, is ook dit jaar weer welkom in de Supercar Paddock.In de paddock is een combinatie van moderne en vintage supercars te zien, waaronder de Ferrari F40. Het Klassieker Paviljoen herbergt dit jaar drie door bezoekers van Autorai.nl gekozen, speciale klassiekers: Bugatti T 57 studiemodel uit 1938, met het carrosserieontwerp van de T 64, een Austin Healey 100M uit 1954 en een uit aluminium opgetrokken Morgan +4, klaar om te racen in de historische GT-races.

Helemaal uniek zijn de eigenbouwsels op het Hobbyplein. Binnenkort kunnen de bezoekers van Autorai.nl kiezen uit een aantal geselecteerde, door hobbyisten in een schuurtje gebouwde auto's: replica's van beroemde modellen of filmauto's. Uiteindelijk is slechts plaats voor vijf hobbyauto's.

Tot slot worden ook de kinderen niet vergeten. Tot en met 14 jaar hebben zij gratis toegang tot AutoRAI en in het Telekids Paviljoen kunnen de jonge bezoekers genieten van activiteiten en entertainment, verzorgd door het populaire televisieprogramma RTL Telekids. Ouders kunnen hun kroost ondertussen relaxed in de gaten houden op het grote cateringterras in het paviljoen. En op de stand van PlayStation kan jong en oud zich uitleven met de nieuwste games.

In het RAI Elicium, centraal gelegen tussen twee RAI-gebouwen in, presenteren het Platform Elektrische Mobiliteit, in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de stand van zaken op het gebied van elektrisch vervoer. In het Elicium ook ruim baan voor het automotive innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTAS), waarbinnen verschillende opleidingen op het gebied van automotive engineering en auto-industrie samenwerken en een complete leerlijn hebben ontwikkeld voor geïnteresseerde studenten, ongeacht vooropleiding.

AutoRAI is een tweejaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door en plaats vindt in Amsterdam RAI. De editie van 2011, met als hoofdsponsors Shell en LeasePlan, wordt gehouden van 13 tot en met 23 april.

KwikFit
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021