9 december 2011
 

Louwman Museum

Louwman Museum wint onderscheiding

Autozine
9 december 2011 | Het Louwman Museum heeft de "Heritage Award" toegekend gekregen van de Founding Members Club (FMC) van de wereldoverkoepelende Fédération Internationale de l'Automobile, FIA. De initiatiefnemer van het museum, de heer Evert Louwman heeft de Heritage Award persoonlijk in ontvangst mogen nemen in New Delhi, waar de jaarlijkse bijeenkomst van de FIA en de FMC plaatsvindt. Het Louwman Museum is daarmee het eerste automobielmuseum ter wereld dat de prijs in ontvangst mag nemen. Met deze prijs spreekt de FMC haar grote waardering uit voor het museum dat in 2010 haar poorten opende in Den Haag.

De collectie verbeeldt de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Er zijn automobielen waarvan er maar één of enkele zijn gemaakt maar ook auto's voor miljoenen mensen.

Ruim 250 auto's van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen uit met name de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

De FMC is in 2004 opgericht bij de viering van het 100 jarig bestaan van de FIA. De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC), opgericht in 1898, is een van de 13 leden van de FMC. De leden van de FMC kunnen kandidaten voor de Heritage Award voordragen. De KNAC heeft het Louwman Museum voorgedragen.

De Heritage Award wordt toegekend aan een organisatie die bestendig en op hoog internationaal niveau een grote bijdrage levert aan het behoud van de autohistorie. Dat kunnen musea zijn maar ook al lang lopende rally's en evenementen. De nominaties en de stemming zijn niet openbaar. Alleen de winnaar wordt bekend gemaakt.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info