19 mei 2020
 

Louwman

Louwman en Vattenfall gaan samenwerken

Autozine
19 mei 2020 | Louwman Group gaat samenwerken met Vattenfall InCharge dat bedrijven en particulieren helpt bij het opladen van hun geƫlektrificeerde voertuigen en full service-laadoplossingen aanbiedt. Voor rijders van de plug-in hybride en batterij elektrische modellen van Toyota en Lexus, twee importmerken van Louwman Group, betekent dit dat zij ontzorgd worden met het oog op het opladen van hun auto.
AutoCoach
Info

Een concreet resultaat van de samenwerking is dat nog dit jaar de volledig elektrische Lexus UX 300e Electric, Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, Toyota Prius Plug-in Hybrid en alle Toyota PROACE Electric bedrijfswagens leverbaar zijn met Lexus Oplaadservice dan wel Toyota Oplaadservice. Beide nieuwe services zijn ontwikkeld met en 'powered by' Vattenfall InCharge.

De services zijn bij elke Toyota- en Lexus-dealer te koop en ook te combineren met Private Lease of Operational Lease. Het houdt in dat klanten een premium oplaadpunt voor thuisladen krijgen (wandmontage of op een standvoet). Het oplaadpunt is standaard voorzien van 'Dynamic Load Balancing'. Hiermee is altijd het maximale vermogen beschikbaar waarbij - afhankelijk van het stroomverbruik van andere elektrische apparaten - de elektriciteit verdeeld wordt. Zakelijk geladen stroom wordt desgewenst automatisch verrekend met de werkgever of leasemaatschappij.

Zowel de Toyota Oplaadservice als Lexus Oplaadservice omvat een oplaadpas die gebruikt kan worden bij alle publieke oplaadpunten en snellaadstations. Een bijbehorende app zorgt voor gemak: hiermee is te zien waar een geschikt oplaadpunt is, of dit beschikbaar is, wat het beschikbare vermogen is én wat de kosten van opladen zijn.

Eric Louwman, President Louwman Group: "In Vattenfall InCharge vinden wij meer dan alle antwoorden op vragen van klanten die we vanuit onze merken centraal willen oplossen. Onestopshoppen in plaats van doorverwijzen van klanten. Na een uitgebreide tenderfase blijkt dat Vattenfall InCharge het best past bij onze missie en visie. Klantgericht denken én handelen, het echt samen opstellen van klantoplossingen en vervolgens samen blijven innoveren staan hierbij centraal."

Pieter van Ommeren, directeur Vattenfall InCharge Nederland: "Louwman Group is voor ons een belangrijke partner in de energietransitie. Samen kunnen we een grote stap zetten richting een fossielvrije toekomst. Zo gaat deze samenwerking het nog aantrekkelijker maken voor bestuurders om over te stappen op elektrisch rijden. Louwman is met merken als Toyota en Lexus één van de koplopers op het gebied van innovaties in elektrisch vervoer - wij kijken bijvoorbeeld reikhalzend uit naar de komst van de Toyota PROACE Electric. Bij Vattenfall werken we hard aan het elektrificeren van ons wagenpark, en met name bedrijfsbussen vormen daarbij een grote uitdaging. Mooi dat Louwman daar nu een goed antwoord op heeft!"

Met de aangekondigde samenwerking willen Louwman Group en Vattenfall InCharge optimaal invulling geven aan het wederzijdse doel van 'zero emission' in mobiliteit. Vanuit intrinsieke waarden werken beide bedrijven al geruime tijd aan concrete plannen om de uitstoot van CO2 en NOx tot nul terug te dringen. De elektrificatie van mobiliteit speelt hierbij een cruciale rol. Naast concrete oplossingen voor klanten van Louwman Group onderzoeken beide bedrijven ook een verdere samenwerking voor verduurzaming.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021