9 april 2009
 

Louwman Collection

Louwman Collection toont nieuwe topstukken

Autozine
9 april 2009 | De Louwman Collection in Raamsdonksveer opent traditioneel op Goede Vrijdag haar poorten voor het publiek. Ook dit jaar zijn een aantal stukken toegevoegd, waaronder de Ferrari van Prins Bernhard uit 1964. De Louwman Collection omvat ruim tweehonderddertig antieke en klassieke automobielen. Het wordt door kenners beschouwd als één van de mooiste automobielcollecties ter wereld.
AutoCoach

De Louwman Collection is zeer gevarieerd en straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en heeft daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. De contrasten tussen luxe automobielen uit de jaren twintig en dertig en de eerste pogingen tot betaalbare gezinsauto's zijn soms scherp. Automobielen waarvan er maar enkele zijn gemaakt en auto's voor miljoenen mensen. Uit de vormgeving en techniek van de meeste auto's spreekt het verschil tussen de Amerikaanse, Japanse en de nationale Europese culturen.

De collectie omvat 's werelds mooiste sport- en raceauto's waarmee legendarische coureurs hebben deelgenomen aan diverse Grand Prix, Le Mans en Indianapolis. Maar ook automobielen van bekende personen zoals Elvis Presley, Steve McQueen en Sir Winston Churchill behoren tot de collectie. Sommige automobielen hebben zelfs gefigureerd in films, waaronder de taxi uit de film The Godfather en de Aston Martin DB5 uit de James Bond films Goldfinger en Thunderball.

De Louwman Collection gaat verhuizen naar een nieuwe locatie in Den Haag. Het museum in Raamsdonksveer zal nog geopend zijn van 10 april 2009 tot en met 31 augustus 2009. Van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag en Koninginnedag gesloten. Naar verwachting zal de Louwman Collection haar deuren van de nieuwe locatie in Den Haag medio 2010 openen.

De toegangsprijs bedraagt € 10,- p.p., kinderen vanaf 5 jaar t/m 12 jaar en 65-plussers € 7,50 p.p. Gratis parkeren. Het museum is gelegen aan de A27, Breda - Gorinchem, afrit 20.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info