7 april 2006
 

Louwman Collection

Louwman Collection opent haar poorten en toont nieuwe aanwinsten

Autozine
7 april 2006 | De Louwman Collection in Raamsdonksveer opent traditioneel op Goede Vrijdag haar poorten voor het publiek. Inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderd antieke en klassieke automobielen. Zij wordt door kenners beschouwd als een van de mooiste automobielcollecties ter wereld. Wederom is een aantal stukken toegevoegd, waaronder auto's uit de recent overgenomen vermaarde race- en sportautocollectie Rosso Bianco uit Duitsland.
AutoCoach
Info

De Louwman Collection is zeer gevarieerd en straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en heeft daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Sommige tentoongestelde automobielen zijn zelfs ware tijdmachines. De contrasten tussen luxe automobielen uit de jaren twintig en dertig en de eerste pogingen tot betaalbare gezinsauto's zijn soms scherp. Automobielen waarvan er maar enkele zijn gemaakt en auto's voor miljoenen mensen. Uit de vormgeving en techniek van de meeste autos spreekt het verschil tussen de Amerikaanse, Japanse en de nationale Europese culturen.

De collectie omvat 's werelds mooiste sport- en raceautos waarmee legendarische coureurs hebben deelgenomen aan diverse Grand Prix, Le Mans en Indianapolis. Maar ook automobielen van bekende personen zoals Elvis Presley, Steve McQueen en Sir Winston Churchill behoren tot de collectie. Sommige automobielen hebben gefigureerd in films, waaronder de taxi uit de film The Godfather en de Aston Martin uit de James Bond films Goldfinger en Thunderball.

Uit de collectie van Rosso Bianco zijn te bezichtigen een majestueuze Mercedes 500K Special Roadster uit 1936 en een tweetal excentrieke Talbot Lagos uit 1937 en 1948, vormgegeven door respectievelijk Figoni & Falaschi en Saoutchik. Daarnaast zijn een viertal vooroorlogse raceautos te bezichtigen t.w. een Alfa Romeo 6C Testa Fissa, een Maserati 8C3000, een Bugatti type 43 en een Lagonda LG45 Rapide Cabrio. Ook een unieke Lancia D23 Spider uit 1953 en een bijzonder studiemodel van Sbarro uit 1985 behoren tot de nieuwe aanwinsten.

De Louwman Collection is te bezichtigen van Goede Vrijdag tot en met de laatste zondag van oktober op dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Op maandag en Koninginnedag gesloten. De toegangsprijs bedraagt € 10,- p.p., kinderen vanaf 5 jaar t/m 12 jaar en 65-plussers € 7,50 p.p.. Gratis parkeren. Het museum is gelegen aan de A27, Breda - Gorinchem, afrit 20.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021