23 januari 2004
 

Louwman Collection

Louwman Collection brengt verzameling onder in Den Haag

Autozine
23 januari 2004 | De Louwman Collection - ook wel bekend als het Nationaal Automobiel Museum - betrekt in 2006 een nieuw onderkomen in Den Haag. Michael Graves, de befaamde Amerikaanse architect, integreert het museum met stijlvolle architectuur en respect voor de historische omgeving in de Haagse landgoederenzone Marlot/Reigersbergen. Met de komst van dit museum wordt de gemeente op museaal gebied waardevol verrijkt. De Louwman Collection is vermaard door de manier waarop de eerste eeuw automobiliteit voor het publiek op een aansprekende wijze toegankelijk is gemaakt. Het bevat talloze uitzonderlijke automobielen dan wel automobielen met een bijzondere historische achtergrond.

De Louwman Collection, momenteel gevestigd te Raamsdonksveer, herbergt een evenwichtige en bovenal interessante verzameling automobielen waarbij diversiteit - in carrosserie, technologie en herkomst - de basis vormt. Uit zowel de vormgeving als techniek van de meeste automobielen spreken de verschillen tussen de Europese, Amerikaanse en Japanse culturen. De uitgebalanceerde collectie omvat ook voertuigen waarvan er slechts een bestaat. Kunstobjecten, rijtuigen, fietsen en motorfietsen maken eveneens deel uit van de collectie.

Doel van de collectie is een helder en boeiend tijdsbeeld te schetsen voor het nageslacht over de eerste eeuw automobiliteit. Gevoel voor historische waarde gaat hierbij hand in hand met gepassioneerd enthousiasme.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info