24 september 2002
 

Leasetrader

leasetrader biedt nieuwe vrijheid in autolease

Autozine
24 september 2002 | Bijna alle bedrijven die auto's leasen kennen het probleem: een stilstaande leaseauto. Dit kan meerdere oorzaken hebben: vroegtijdig vertrek van een werknemer, een functie die komt te vervallen, verandering in arbeidsvoorwaarden etc. De auto staat stil, maar de vaste kosten lopen door. De auto retourneren aan de leasemaatschappij kost al snel een paar duizend euro boete. Sinds 13 september is er daarom onder de naam LeaseTrader een nieuwe dienst op de markt waarmee dit probleem moet worden opgelost.
Info

Omgekeerd is er hetzelfde probleem: bedrijven nemen iemand aan voor een jaar of half jaar en die persoon heeft een auto nodig. Huren of shortleasen is vaak erg duur. Een nieuwe auto leasen betekent vaak een lange levertijd en de verplichting een contract voor 3 tot 5 jaar aan te gaan. LeaseTrader zegt de de oplossing voor deze problemen te bieden. Bedrijven waar een leaseauto komt stil te staan kunnen deze aanmelden op de site www.leasetrader.nl. Bedrijven die op korte termijn een leaseauto nodig hebben en niet direct aan een lange termijn vast willen zitten, kunnen hier de aangeboden auto's vinden. Als de auto gevonden is die voldoet aan de gewenste termijn, type, maandbedrag, brandstofsoort, etc. kan de vragende partij via de website contact opnemen met de aanbieder. Hierop kan eventueel een afspraak gemaakt worden om de auto te bekijken. Aansluitend nemen de partijen gezamenlijk contact op met de betrokken leasemaatschappij waar het contract loopt. Als deze het nieuwe bedrijf als klant accepteert kan de auto overgeschreven worden.

Kosten voor een plaatsing op de website zijn tussen de 99 en 145 euro. Het raadplegen van de database met aangeboden autos en het contact leggen met de aanbieders is geheel gratis.

Wittebrug
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021