19 november 2004
 

Koninklijke Wegener NV

Leaserijders in Duitse auto's zijn zwaarder

Autozine
19 november 2004 | Leaserijders van Duitse automerken wegen gemiddeld maar liefst 13 kilo meer (80 kg) dan de Zuid-Europese merkrijders (67 kg). En dit terwijl leaserijders van een Zuid-Europees merk met een gemiddelde lengte van 1.75 vijf cm langer zijn dan berijders van een Duits automerk (1.70 m). Dit is een van de opmerkelijke resultaten uit een onderzoek dat Koninklijke Wegener NV, door onderzoeksbureau Trendbox heeft laten uitvoeren in de auto- en leasebranche onder 517 mensen.
Info

Uit de bevindingen van het onderzoek dat werd gepresenteerd op het Wegener Auto Seminar te Utrecht, bleek verder dat 1 op de 3 leaserijder niet of niet helemaal zelf het merk mag bepalen van de leaseauto. Dit wordt door zijn werkgever bepaald. 42% van de leaserijders heeft geen begrip voor deze merkbeperking. De leaserijder vindt het merk dat hij rijdt namelijk erg belangrijk. De (lease)auto wordt nog altijd gezien als een statussymbool en men hecht dan ook enorm aan die auto.

De leaserijders zijn echter niet erg merktrouw. 63% geeft aan nog niet zeker te weten of hij of zij wel opnieuw in het zelfde merk auto wil rijden. 60% rijdt nu in een ander merk dan de vorige auto. De belangrijkste reden die hiervoor wordt opgegeven is dat ze "gewoon weer eens wat anders wilden". Bij het uitzoeken van een nieuwe leaseauto kijkt een leaserijder vervolgens vooral (63%) of de auto goed uit vergelijkende tests is gekomen. Ook eerdere eigen ervaringen en die van anderen met het merk spelen met 59% een grote rol bij het orientatieproces. Het imago en de uitstraling van het merk komen met 42% op de tweede plaats.

XLLease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021