7 november 2016
 

LeasePlan

LeasePlan levert auto's voor Uber chauffeurs

Autozine
7 november 2016 | Ook taxichauffeurs die (nog) geen eigen auto bezitten kunnen aan de slag bij chauffeursdienst Uber. Sinds deze week biedt Uber partnerchauffeurs de mogelijkheid om een LeasePlan auto te leasen. De partijen willen daarmee beginnende ondernemers met weinig startkapitaal de kans bieden om aan de slag te gaan als chauffeur.
AutoCoach
Info

Uber partnerchauffeurs die in zee gaan met LeasePlan, krijgen een auto die geschikt is voor UberX (de meest betaalbare Uber in Nederland). Daarnaast ontvangen de chauffeurs een boordcomputer en blauwe kentekenplaten, allebei wettelijke vereisten om als taxichauffeur de weg op te gaan. Bovendien zijn alle andere autogerelateerde kosten zoals belasting, onderhoud en verzekeringen inclusief, alleen tanken valt buiten het leasecontract.

De leasemaatschappij biedt startende Uber partner chauffeurs een op maat gesneden pakket. De eerste 6 maanden is dit een auto uit de 'flexpool', een jonge occasion. Chauffeurs hoeven geen borg te betalen, kunnen hun leasecontract de eerste 6 maanden dagelijks en zonder boete opzeggen en krijgen hun auto binnen 48 uur geleverd. Na 6 maanden kan men een nieuw te bestellen auto kiezen. De geleverde auto's zijn automaat en hebben een diesel- of benzine-hybridemotor.

De online taximarkt is een interessante markt om in te stappen voor LeasePlan, aldus Martijn Versteegen, Marketing Director. "Een betaalbare taxi bestellen via je smartphone wordt steeds normaler. Geen wonder dat veel chauffeurs het interessant vinden om bijvoorbeeld voor Uber aan de slag te gaan. Wij bieden samen met Uber nu ook startende ondernemers de kans om een UberX te rijden, via een kant-en-klaar instappakket. LeasePlan zorgt ervoor dat deze kersverse chauffeurs zorgeloos de weg op kunnen. Het enige dat ze zelf hoeven te regelen is een taxivergunning."

XLLease
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021