9 december 2010
 

Athlon Car Lease

Laagste brandstofprijs nu via iPhone te vinden

Autozine
9 december 2010 | Athlon Car Lease maakt het automobilisten gemakkelijker om te tanken tegen de laagste prijzen. De onderneming introduceert vandaag een gratis applicatie voor op de mobiele telefoon. Hiermee kan de automobilist onderweg zien waar men het minste geld kwijt is aan de pomp. De applicatie 'Brandstofprijs' is voor iedereen gratis te downloaden voor de iPhone in de App Store van Apple en binnenkort ook voor andere mobiele telefoons beschikbaar.
KwikFit
Info

De leasemaatschappij biedt al vijf jaar met de online tool 'Athlon Brandstofprijs' via AthlonCarLease.nl de mogelijkheid om actuele brandstofprijzen van praktisch alle tankstations in Nederland te vergelijken.

Dennis Chow, manager ICT Athlon Car Lease: "Wij beschikken, als grootste onafhankelijke leasemaatschappij, over de actuele literprijzen, door tanktransacties van de 126.000 leaserijders die gemiddeld zo'n 2 keer per week tanken door heel Nederland. Deze informatie wordt dagelijks ververst en zeer vaak geraadpleegd. Athlon Car Lease kreeg dan ook steeds vaker de vraag of de informatie ook beschikbaar kon komen voor de mobiele telefoon. Met behulp van de laatste ICT technologie zijn wij nu in staat om deze data te ontsluiten via de iPhone".

64% van de automobilisten is bereid om te rijden als ze weten dat er ergens anders goedkoper getankt kan worden. Vijf cent korting per liter is voor de meesten het omslagpunt om ook daadwerkelijk om te rijden. De Brandstofprijs-tool op AthlonCarLease.nl blijkt de meeste aantrekkingskracht te hebben op mensen uit de Randstad. Bijna 60% van de mensen die de brandstofprijzen raadplegen komt uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Toyota Hilux getest door Fernando AlonsoToyota Hilux getest door Fernando Alonso
1 juni 2020
Ford Puma nu ook als VignaleFord Puma nu ook als Vignale
28 mei 2020
Kia Stonic nu ook als Sports EditionKia Stonic nu ook als Sports Edition
28 mei 2020
Fiat lanceert One-Shot docu filmFiat lanceert One-Shot docu film
27 mei 2020