1 februari 2016
 

Keurmerk Private Lease

Keurmerk voor Private Lease gaat van start

Autozine
1 februari 2016 | Het privé leasen van een personenauto blijft in populariteit toenemen. In 2015 groeide het aantal auto's naar 36.000, een verdubbeling ten opzichte van 2014. Steeds meer aanbieders begeven zich op de markt, vaak met verschillende voorwaarden en regels. Om de consument te beschermen biedt het nieuwe Keurmerk Private Lease vanaf vandaag zekerheid en veiligheid bij het afsluiten van een leaseovereenkomst door middel van uniforme, duidelijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge maandlasten.
Info

Sinds vandaag is er een keurmerk voor aanbieders van private lease. Het Keurmerk Private Lease is het resultaat van een nauwe afstemming tussen VNA (autoleasemaatschappijen), VFN (financieringsmaatschappijen), AFM, ACM en diverse consumentenvertegenwoordigers. Het resultaat is een kwaliteitsnorm bestaand uit vijf zekerheden en samen te vatten met 'veilig', 'verantwoord' en 'vertrouwd'.

Naast redelijke en helder omschreven voorwaarden is een van de eisen van het keurmerk dat de kredietwaardigheid van de consument voor het afsluiten van een leasecontract wordt getoetst bij het BKR. Hiermee is de consument beschermd tegen te hoge maandlasten.

Inmiddels voldoen de private lease constructies van Opel, Volvo, Kia, Volkswagen, Ford, Peugeot en Citroen aan de normen van het Keurmerk Private Lease. Privatelease.com, onderdeel van Business Lease Nederland, is een van de eerste algemene leasemaatschappijen die voldoet aan de voorwaarden van het nieuwe keurmerk.

Op dit moment zijn vooral kleine auto's waarmee in tweederde van alle gevallen minder dan 15.000 kilometer per jaar wordt gereden, populair. Het maandbedrag ligt in 67 procent van alle private leasecontracten tussen 201 en 400 euro, 72 procent van de personen die particulier een auto least, is tussen 26 en 55 jaar oud, waarmee duidelijk is dat private lease bereikbaar is voor een breed publiek.

KwikFit
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021