5 december 2002
 

3vo

Kamermeerderheid steunt plan rustig rijden

Autozine
5 december 2002 | Een ruime kamermeerderheid steunt het initiatief Rustig Rijden van 3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming. CDA, PvdA, D66, GroenLinks, SP, SGP en de Christen Unie hebben vanmiddag hun handtekening gezet onder het manifest dat de drie organisaties hebben opgesteld. Met de ondertekening geven de politieke partijen aan belang te hechten aan de veiligheid van mens, dier en milieu en durven de discussie over lagere maximumsnelheden aan te gaan. Alleen VVD en LPF weigerden te tekenen.
Info

3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming gaven de eerste aanzet voor een discussie over lagere maximumsnelheden in het autoverkeer. De drie organisaties presenteerden hun samenwerkingsverband en deden een dringend beroep op de politiek om het issue weer op de agenda te zetten. 3VO, Milieudefensie en de Dierenbescherming zijn verheugd dat een overgrote meerderheid van de Kamer bereid bleek het manifest te ondertekenen. De (te verwachte) opstelling van de VVD en LPF stelden de organisaties desondanks erg teleur.

Als gevolg van te hard rijden zijn volgens de initiatiefnemers jaarlijks 250 doden en 3000 gewonden te betreuren. In de bebouwde kom worden fietsers, voetgangers en spelende kinderen volgens de organisaties belemmerd door autoverkeer. Mensen die dicht bij drukke autowegen wonen staan bloot aan ongezonde uitlaatgassen en verkeerslawaai, wat ook de nodige slachtoffers eist. Jaarlijks sterven 2 miljoen vogels, tienduizenden katten en 3000 honden na een aanrijding met een auto. De organisaties pleiten met het oog op de veiligheid voor mens, dier en milieu voor het verlagen van de maximumsnelheden in de bebouwde kom, provinciale wegen en stadssnelwegen.

Dutchlease
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021