20 april 2016
 

Jedlix

Jedlix-app werkt bij laadpunten EVnetNL

Autozine
20 april 2016 | Vanaf vandaag kan iedere elektrische rijder voordelig en duurzaam opladen met de slim-laden app van Jedlix. De gratis app koppelt het opladen van de elektrische auto aan het beschikbare aanbod van duurzame energie: de auto wordt geladen als er veel stroom uit hernieuwbare bronnen als zon en wind beschikbaar is.
AutoCoach
Info

De app werkt als volgty: de gebruiker stelt zijn gewenste vertrektijd in en de app zorgt ervoor dat de auto op dat tijdstip volledig geladen is, waarbij zoveel mogelijk duurzame energie geladen wordt. De gebruiker profiteert van de lagere marktprijs op momenten dat er veel duurzame energie opgewekt wordt. Bijvoorbeeld 's nachts, als er veel aanbod is van windenergie. Op die manier kan dagelijks eenvoudig tot een euro aan oplaadkosten bespaard worden. Het afrekenen van de laadtransactie gaat via de bestaande laadpas. De Jedlix-app houdt de besparingen bij en keert deze uit aan de gebruiker.

Als er veel auto's tegelijkertijd 'slim' geladen worden dan vormen zij samen een flexibele buffer voor duurzame energie. Zo helpen deelnemers mee duurzame energie optimaal te benutten.

Iedereen met een volledige elektrische auto of plugin-hybride kan de app gebruiken bij een van de ruim 400 geschikte laadpunten van EVnetNL in Nederland. Later dit jaar zal de app werken op alle 3000 publieke laadpunten van EVnetNL. Daarnaast onderzoeken ElaadNL, kennis- en onderzoeksinstelling op het gebied van Smart Charging, en Jedlix de effecten van slim laden voor de energieproductie en het lokale elektriciteitsnet, dit in het kader van het Living Lab Smart Charging. De dienst zal de komende tijd ook beschikbaar komen op andere laadnetwerken en voor thuis laden, direct via de auto.

De app is vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android-telefoons verkrijgbaar onder de naam #ichargesmart.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021