1 november 2002
 

japanse auto rijdt zorgelozer volgens consumentenbond

Autozine
1 november 2002 | Periodiek onderzoekt de Consumentenbond welke auto het betrouwbaarst is. In de november-editie van de Consumentengids werden de uitkomsten van dit onderzoek gepubliceerd. Onder de kop "Japanse auto rijdt zorgelozer" kwam de Mazda 626, vanwege de combinatie van kosten en betrouwbaarheid, als winnaar in het middenklasse-segment uit de bus.
AutoCoach
Info

Ruim 6.000 automobilisten houden de Consumentenbond ten behoeve van dit onderzoek gedetailleerd op de hoogte van het wel en wee van hun auto. Bij de bedrijfszekerheid van personenautos met een leeftijd tot drie jaar worden drie criteria gehanteerd t.w.: het gemiddeld aantal keren dat een bepaald merk en type auto tussen de reguliere onderhoudsbeurten door voor een reparatie naar de garage moet. Het gemiddeld aantal keren pech onderweg en het gemiddelde van het totaal aantal mankementen per jaar.

Ook dit jaar scoren Japanse autos als vanouds weer hoog. In de Top Tien van meest betrouwbare autos zijn zeven Japanse merken vertegenwoordigd.

KwikFit
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021