23 november 2004
 

RDW

Jaarlijkse APK-herinnering voortaan door RDW

Autozine
23 november 2004 | Vanaf 22 november 2004 verzorgt de RDW de jaarlijkse brief waarin autobezitters worden herinnerd aan de Algemene Periodieke Keuring (APK). De RDW neemt deze mailing over van het RDC Datacentrum. Daarnaast gaat de RDW nu ook een APK-herinnering sturen naar bezitters van zware voertuigen.
Info

De herinnering aan de verplichte APK-keuring stuurt de RDW aan circa 6,7 miljoen Nederlandse voertuigbezitters. Iedere voertuigbezitter is zelf verantwoordelijk voor het tijdig uitvoeren van de keuring.

Voorheen verstuurde het RDC Datacentrum de APK-brief. Hiertoe kreeg het RDC de adressen van bezitters van (lichte) voertuigen van de RDW. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft in 2003 besloten deze herinnering vanaf 1 januari 2005 door de RDW te laten verzenden.

De APK-mailing gaat naar alle bezitters van voertuigen die vanaf 1 januari 2005 APK-gekeurd moeten zijn. Ook voertuigbezitters met een voertuig zwaarder dan 3500 kg krijgen van de RDW een herinnering aan de jaarlijkse keuringsplicht. Tot nu toe kregen alleen eigenaren van lichte voertuigen de APK-brief.

De Algemene Periodieke Keuring is wettelijk verplicht en draagt bij aan de veiligheid en de milieuaspecten van het Nederlandse wagenpark. In de APK-brief is te lezen voor welke datum de auto APK gekeurd moet zijn. De APK moet worden uitgevoerd bij een door de RDW erkend garagebedrijf. De keuring mag, maar hoeft niet te worden uitgevoerd in combinatie met reparatie of onderhoud. Na de keuring krijgt de voertuigbezitter altijd een APK-keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring. Met een keuringsrapport kan de bezitter bezwaar aantekenen tegen de keuringsbeslissing en een herkeuring bij de RDW aanvragen.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021