19 maart 2013
 

Louwman Museum

Italiaanse stijliconen in Louwman Museum

Autozine
19 maart 2013 | Het Louwman Museum in Den Haag toont vanaf 27 april 2013 op de tentoonstelling 'Stijliconen, Passione per il Design Italiano' bestaande uit vijftien Alfa Romeo's van vermaarde Italiaanse carrosseriebouwers, waaronder Touring, Pininfarina, Bertone en Zagato. De auto's vormen een overzicht van vooral naoorlogse ontwerpen van deze designhuizen.
AutoCoach

De carrosserieën van Alfa Romeo zijn vormgegeven door de meest begenadigde Italiaanse ontwerpers. Vele jaren lang speelden de carrosseriebouwers een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van Alfa Romeo. Zij moesten rekening houden met de steeds strengere eisen op het gebied van producttechnologie. Dat dit niet ten koste ging van hun werk en creativiteit is te zien op deze overzichtstentoonstelling.

De automobielen uit de tentoonstelling 'Stijliconen, Passione per il Design Italiano', zijn de absolute topstukken afkomstig uit de collectie van het Alfa Romeo Museum in Arese, Italië, de collectie van Corrado Lopresto en uit enkele particuliere collecties.

De overzichtstentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (SCARB) ter gelegenheid van de viering van haar 35-jarige bestaan.

De vaste collectie van het museum is tijdens de expositie eveneens toegankelijk. De collectie toont de geschiedenis van de automobiel in al zijn verschijningsvormen en uit alle tijdperken. Ruim 250 auto's van meer dan 100 fabrikanten geven een overzicht van de verschillende carrosserievormen en technologische vernieuwingen, met name uit de vorige eeuw. De geschiedenis wordt bovendien geïllustreerd door de uitgebreide kunstcollectie, bestaande uit onder meer affiches, sculpturen, trofeeën en schilderijen.

Het Louwman Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Maandag gesloten. Entreeprijzen: € 13,50 p.p., groepen (min. 20 personen) € 11,- p.p.,  kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar € 7,50 p.p., kinderen tot 6 jaar gratis. Parkeren kost € 5,-.

IkWilVanMijnAutoAf
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
 

Info