10 mei 2010
 

Air-Check

Intelligente ventieldop bespaart brandstof

Autozine
10 mei 2010 | Air-Check brengt een intelligente ventieldop op de markt die continu de bandenspanning controleert en waarschuwt als deze te laag wordt. Het systeem is universeel toepasbaar op auto's, motoren en vrachtwagens en is goed voor portemonnee, milieu én veiligheid.
Info

Onderzoeken tonen aan dat het merendeel van de auto's in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Autofabrikanten adviseren om maandelijks de bandenspanning te controleren, maar er is nauwelijks iemand die zich aan dat advies houdt. Het gevolg is dat er onnodig veel brandstof wordt verbruikt, dat banden te snel slijten en dat er onveilige situaties ontstaan door verminderde grip, slechte wegligging en klapbanden. Het Air-Check Banden Druk Alarm wijst gebruikers direct op een te lage bandenspanning, zodat zij meteen de band kunnen oppompen.

De besparingen lopen snel op. Volgens onderzoeksinstituut TNO kunnen automobilisten die jaarlijks 15.000 kilometer afleggen met de juiste bandenspanning ongeveer 125 euro per jaar besparen. Voor transporteurs kan dat zelfs oplopen tot 1.850 euro per vrachtwagen.

Het Banden Druk Alarm wordt, net als een normale ventieldop, op het ventiel gedraaid. Bij het eerste gebruik zal de ventieldop zich automatisch kalibreren op de juiste druk. Vanaf dat moment wordt continu de bandenspanning vergeleken met de gekalibreerde referentiedruk. Als de bandenspanning ongeveer 10% beneden de referentiedruk komt, gaat er een LED knipperen om aan te geven dat de band opgepompt dient te worden. Zodra de bandenspanning op niveau is gebracht, dooft de LED.

Een set van 2 ventieldoppen inclusief antidiefstal sleutel is verkrijgbaar vanaf € 24,99 via de webshop van Air-Check.

KwikFit
5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia5 EuroNCAP sterren voor Skoda Fabia
8 december 2021
Citroën Berlingo bestaat 25 jaarCitroën Berlingo bestaat 25 jaar
7 december 2021
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021