23 januari 2009
 

ING

ING stelt verkoopprognose voor 2009 naar beneden bij

Autozine
23 januari 2009 | De economische vooruitzichten zijn in de laatste maanden diverse malen en per saldo naar beneden bijgesteld. De raming voor 2009 is lastig, gezien de turbulente ontwikkelingen in de economie en op de financiƫle markten. De ING prognose voor de autoverkopen die begin oktober 2008 werd afgegeven, moet worden bijgesteld.
AutoCoach
Info

Op basis van ramingen t.a.v. de economische groei en in het bijzonder consumptie, bedrijfsinvesteringen en gezien de ontwikkelingen en vooruitzichten op de vermogensmarkten (huizenprijzen en aandelenmarkten) zal de nieuwverkoop van personenauto's naar verwachting in het huidige kalenderjaar 2009 uitkomen op circa 415 duizend stuks. Dit zou neerkomen op een daling van 17%.

Enerzijds worden door de zakelijke markt bestaande leasecontracten verlengd en nieuwe aankopen uitgesteld. Anderzijds zijn de prijzen op de tweedehandse markt gedaald. De afgelopen jaren lagen de occasionprijzen op een hoog niveau, waardoor de prijsafstand met een nieuwe auto relatief klein was. Dat is nu anders, wat een impuls is voor de occasionverkoop.

De daling zou de grootste zijn sinds 1993 toen de autoverkopen in één jaar daalden met 20%, onder andere door snel verslechterende vooruitzichten voor de wereldeconomie. Ook ligt het in lijn met de ontwikkelingen van de afgelopen maanden in enkele andere sectoren zoals de industrie.

Het Brancheteam Automotive van ING wil benadrukken dat het niet een en al malaise is in de autoretail. Voor de goede autobedrijven bieden de veranderde marktomstandigheden evengoed voldoende kansen in onderhoud, reparatie, klantretentie en occasionverkoop.

IkWilVanMijnAutoAf
Opel onthult nieuwe Astra Sports TourerOpel onthult nieuwe Astra Sports Tourer
1 december 2021
Skoda KAROQ aangepast voor 2022Skoda KAROQ aangepast voor 2022
30 november 2021
Opel introduceert Private Lease FlexOpel introduceert Private Lease Flex
29 november 2021
Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022Suzuki prijst nieuwe S-Cross 2022
29 november 2021