17 november 2003
 

GreenLease

GreenLease compenseert milieuverontreiniging met bosaanplant

Autozine
17 november 2003 | GreenLease heeft met ingang van 1 oktober jl. haar leaseproduct uitgebreid. De CO2 uitstoot van GreenLease auto's wordt volledig gecompenseerd door de aanplanting van bossen. Hiermee zijn de GreenLease auto's klimaatneutraal.
Info

GreenLease levert uitsluitend de zuinigste en schoonste auto's (A en B energielabels). Hiermee wordt de CO2 uitstoot teruggebracht t.o.v. de overige energielabels. De verminderde hoeveelheid CO2 die alsnog door onze auto's wordt uitgestoten wordt vervolgens gecompenseerd door bomen te planten. Bomen breken CO2 af en zetten koolstof om in zuurstof. Het schadelijke effect van de uitgestoten CO2 voor het broeikaseffect wordt zo tenietgedaan.

Business For Climate verzorgt de CO2 -compensatie voor GreenLease en verkoopt certificaten van gegarandeerde CO2 opname door aangeplante bossen. De bossen worden in verscheidene landen in Europa, Afrika en Zuid-Amerika geplant. Naast de CO2 opname levert de aanplanting van nieuwe bossen ook extra werkgelegenheid ter plaatse op.

GreenLease is trots op het feit dat ze klimaatcompensatie standaard opneemt in haar leaseproduct en daarmee klimaatneutraal leasen en autorijden voor alle bedrijven toegankelijk maakt. De klanten hoeven er immers niets extra's voor te doen, ze ontvangen van GreenLease de certificaten als bewijs voor de compensatie van de geringe uitstoot van de GreenLease auto's.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021