1 september 2009
 

Goodyear

Goodyear ontwikkelt Wrangler DuraTrac voor 4x4 liefhebbers

Autozine
1 september 2009 | Goodyear introduceert de Wrangler DuraTrac, de nieuwste terreinband, ontwikkeld voor 4x4 enthousiastelingen die van gebaande paden willen afwijken. Goodyear's TractiveGroove Technologie belooft de band extra tractie in diepe modder en op sneeuw, terwijl de combinatie van schuin geplaatste profielblokken en zigzag microgroeven voor verbeterde stabiliteit en tractie zouden zorgen op natte en besneeuwde wegen.
AutoCoach
Info

Zelfreinigende, getrapte schouderblokken en duizenden scherpe kanten helpen de nieuwe band volgens de fabrikant om betere tractie en handling in het terrein te bewerkstelligen, evenals tractie op sneeuw. De Wrangler DuraTrac claimt een uitstekend weggedrag in de winter, waarvoor de band zelfs het sneeuwvloksymbool heeft gekregen. Hij kan bovendien worden voorzien van spikes.

Om de sterkte en duurzaamheid van de band te vergroten, beschikt de nieuwe DuraTrac over een speciaal loopvlakrubber dat helpt om beschadigingen en scheuren te weerstaan, vooral tijdens zware belastingen en wanneer de auto wordt ingezet als trekauto. De Wrangler DuraTrac beschikt ook over een velgzekering die vermijdt dat de band op de velg gaat draaien, zodat tussentijds balanceren tot een minimum beperkt blijft. Verder heeft de Wrangler DuraTrac een uitgesproken off-road styling en is hij voorzien van een ingebouwde velgbescherming om dure lichtmetalen wielen te beschermen tegen beschadigingen door stoepranden.

De nieuwe band is onder meer geschikt voor de terreinauto's van Land Rover, Mercedes, Nissan, Toyota, Jeep, Hummer en veel andere merken.

Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021