29 juni 2009
 

Goodyear

Goodyear introduceert nieuwe generatie RunOnFlat

Autozine
29 juni 2009 | Goodyear heeft een nieuwe generatie banden met RunOnFlat-technologie geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van dit nieuwste type banden is de nadruk gelegd op comfort en lage rolweerstand. De eerste auto's, voorzien van deze nieuwste generatie Goodyear RunOnFlat banden, zijn inmiddels van de productielijnen gerold.
Info

De vraag van autofabrikanten en consumenten naar RunOnFlat banden groeit. De technologie is behoorlijk geëvolueerd sinds de eerste introductie. Goodyear's nieuwe generatie RunOnFlat-banden claimt extra comfort, maar zorgt volgens de fabrikant ook voor een lage rolweerstand, die leidt tot een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot. Met RunOnFlat-banden zijn een reservewiel en het gereedschap om een wiel te verwisselen overbodig. Dat zorgt voor extra ruimte in de kofferbak en het bespaart gewicht, wat eveneens bijdraagt aan een lager verbruik.

In 2008 verkocht Goodyear meer dan 2,5 miljoen banden met RunOnFlat-technologie, ondermeer aan automerken als Audi, BMW, Mercedes-Benz, Ferrari en Rolls-Royce. Momenteel is 70 procent van de modellen van de BMW-groep uitgerust met deze speciale bandentechnologie. 35 procent van de auto's die van huis uit zijn voorzien van deze techniek, is uitgerust met Goodyear RunOnFlat-banden en de vraag naar eerste-montagebanden met de innovatieve Goodyear-technologie groeit voortdurend.

De nieuwe Mercedes E-Klasse is uitgerust met een uitgebreid pakket van veiligheidsvoorzieningen, inclusief de optie voor Goodyear's nieuwe generatie RunOnFlat Technologie. Mercedes-Benz onderscheidde recent de high performance zomerband Goodyear Eagle F1 Asymmetric RunOnFlat met het begeerde 'Mercedes Original Extended' (MOExtended) kwaliteitsmerk. In dit geval staat Extended voor de RunOnFlat veiligheidscapaciteiten.

De reeks modellen die beschikbaar zijn met RunOnFlat-banden wordt de komende twee jaar uitgebreid met meer dan 100 nieuwe projecten. Daarnaast is Goodyear's RunOnFlat-technologie niet alleen beschikbaar voor zomerbanden, maar ook worden toepassingen geleverd voor winter, all-season en SUV–series.

Goodyear RunOnFlat-banden stellen de bestuurder in staat om door te rijden in geval van een lek en om naar huis of een nabijgelegen reparatiewerkplaats te gaan. Dat kan tot een afstand van minstens 80 kilometer en met een snelheid van maximaal 80 km/u, zelfs met een volledig spanningsloze band.

IkWilVanMijnAutoAf
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021