29 oktober 2009
 

IGoGreen

Goodyear en Igogreen bundelen krachten

Autozine
29 oktober 2009 | Goodyear en Igogreen hebben een samenwerkings-overeenkomst gesloten die automobilisten stimuleert om de CO2-uitstoot van hun voertuig zowel te reduceren als te compenseren. Autobezitters die een Igogreen-vignet aanschaffen om hun CO2-uitstoot te compenseren, ontvangen nu een korting op de EfficientGrip-banden van Goodyear. Deze milieuvriendelijke band claimt dat automobilisten per jaar gemiddeld 1,9% (40 euro) aan brandstof besparen.
AutoCoach
Info

Igogreen, een organisatie die zich inzet voor de compensatie van CO2-uitstoot, verstrekt onder meer vignetten aan automobilisten die hun jaarlijkse uitstoot compenseren. Via de speciale kentekencalculator kunnen autobezitters direct berekenen voor welk bedrag zij op jaarbasis moeten compenseren (gemiddeld 40 euro). Automobilisten die hun CO2-uitstoot ook daadwerkelijk compenseren ontvangen het Igogreen vignet, een bewijs dat zij volledig CO2-neutraal rijden. Igogreen investeert deze CO2-compensaties uitsluitend in duurzame energie en 'groene' projecten.

Volgens Goodyear reduceert de EfficientGrip-band het brandstofverbruik met gemiddeld 1,9% per jaar. Dit zou neer komen op een gemiddelde brandstofbesparing van 40 euro, wat gelijk is aan het bedrag dat een gemiddelde automobilist per jaar zou moeten compenseren om CO2-neutraal te rijden. Met een EfficientGrip-band rijdt de gemiddelde autobezitter dus CO2-neutraal; hiermee reduceert hij niet alleen, maar compenseert hij tegelijkertijd ook.

Tevens maken automobilisten kans op een gratis set EfficientGrip-banden. Onder de bezoekers van IGoGreen.nl die hun kentekengegevens invullen én hun e-mailadres opgeven, zal één complete set Goodyear EfficientGrip-banden worden verloot.

Lotte Cohen van Igogreen is verheugd met de samenwerking tussen Igogreen en Goodyear: "In Nederland rijden ongeveer zeven miljoen auto's die gemiddeld 3.000 kilo koolstofdioxide (CO2) per jaar uitstoten. Een brandstofreductie van 1,9% per jaar door montage van EfficientGrip-banden resulteert alleen in Nederland al in een CO2-reductie van 400.000 ton. Dit is gelijk aan 400.000 Megawatt windenergie. Ter vergelijking, een gemiddeld huishouden verbruikt 'slechts' 3,5 Megawatt energie per jaar".

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021