12 november 2002
 

target automotive reageert verheugd op uitspraak rechtbank leeuwarden

Autozine
12 november 2002 | Op 12 november is voor de rechtbank van Leeuwarden het Openbaar Ministerie (OM) niet ontvankelijk verklaard in de zaak tegen de Laser Echo. Dit systeem, op de markt gebracht door Target Automotive uit Soest, is een afstandsbediening waarmee vanuit de auto tuinhekken en garagedeuren kunnen worden geopend.
Info

Volgens het OM stoort dit apparaat de lasergun waarmee de politie snelheidsmetingen verricht. De rechtbank vindt echter dat de lasergun onwettig is en dat metingen met de lasergun niet rechtsgeldig zijn.

Bij Target Automotive, leverancier van de Laser Echo, reageerde men gisteren verheugd op de uitspraak van de rechtbank. "Eerlijk gezegd hadden we geen andere uitspraak verwacht, want het OM heeft geen zaak. Het komt er op neer dat er geen enkele vorm van regelgeving bestaat aangaande het gebruik van laserapparatuur", zegt Jan Rijks, directeur van Target Automotive. "En dus mogen de bezitters van onze Laser Echo ook niet worden vervolgd". "Sterker nog", gaat Jan Rijks verder, "in feite is men gisteren niet eens aan de schuldvraag toegekomen. Bovendien is de lasergun nog veel te storingsgevoelig en zijn er nog andere laserapparaten in auto's die het gebruik van de lasergun kunnen verstoren. Denk bijvoorbeeld aan lasersystemen waarmee je altijd op veilige afstand blijft van je voorligger, of actieve cruise controlsystemen", aldus Jan Rijks, die tot slot stelt dat er eindelijk duidelijkheid is voor de Nederlandse automobilist. Het door het OM aangekondigde 'hoger beroep' ziet Target Automotive dan ook vol vertrouwen tegemoet.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021