23 april 2015
 

Garmin

Garmin lanceert nuviCam

Autozine
23 april 2015 | Garmin introduceert de nüviCam, het eerste draagbare navigatiesysteem met een geïntegreerde dashboard camera en ondersteunende functies die de bestuurder onderweg alert houden. De dash cam registreert continu de gegevens en slaat deze automatisch op in het geval van een botsing. Hiemee biedt nüviCam de bescherming van een nauwkeurige ooggetuige van de gebeurtenissen (de GPS registreert de locatie en het tijdstip).
Info

Forward Collision Warning waarschuwt de bestuurder wanneer deze te dicht op de voorligger rijdt, Lane Departure Warning waarschuwt de bestuurder wanneer deze afwijkt van de normale rijstrook (bv. over de doorgetrokken streep richting de vluchtstrook of vangrail) of wanneer er tegemoetkomend verkeer nadert. Bovendien toont "Garmin Real Vision" een camerabeeld bij het naderen van de bestemming.

De nüviCam is voorzien van een 6-inch pinch-to-zoom display met een high-definition ingebouwde dashboard camera aan de achterzijde van het apparaat. Wanneer ingeschakeld, zal de dash cam de autorit continu vastleggen op de meegeleverde micro SD-kaart. Wanneer zich een incident voordoet, zal het apparaat dankzij Incident Detection automatisch de bestanden opslaan op het moment van botsing. De GPS registreert precies waar en wanneer de gebeurtenissen zich voordoen. Bestuurders kunnen de video vervolgens afspelen op de nüviCam of een computer. Met de Snapshot functie op de nüviCam kunnen foto's worden gemaakt indien dit nodig is.

Andere functies van de nüviCam, zijn spraakgestuurde navigatie die bestuurders in staat stellen opdrachten uit te spreken terwijl hun handen veilig aan het stuur blijven en Bluetooth draadloze technologie voor handsfree bellen. Smartphone Link, een gratis mobiele app die nüviCam verbindt met een compatibele iPhone of Android smartphone, kan ook real-time datadiensten, zoals een weerradar of flitspalen, op de nüviCam plaatsen. Bestuurders kunnen de nüviCam zelfs koppelen met de Garmin BC 30 Wireless Backup Camera (apart verkrijgbaar) om te zien wat er achter hun voertuig gebeurt, wanneer zij achteruit rijden.

Om ervoor te zorgen dat bestuurders nooit meer een afslag missen, maakt de nüviCam gebruik van Active Lane Guidance, die een combinatie van gesproken instructies en visuele signalen gebruikt waardoor bestuurders eenvoudig en vol vertrouwen een afslag nemen of een kruispunt oversteken. "Up Ahead" verschijnt naast de routekaart en toont informatie over nabijgelegen diensten, waaronder restaurants, tankstations en parkeerplaatsen, en de gesproken Garmin Real Directions begeleidt bestuurders zoals een vriend dat zou doen met behulp van herkenbare oriëntatiepunten, gebouwen en verkeerslichten. Andere functies zijn waarschuwingen voor de maximum snelheid en schoolzones, PhotoReal Junction View, Bird's Eye Junction View, en voorgeladen Foursquare gegevens die miljoenen nieuwe en populaire bezienswaardigheden zoals restaurants, winkels en nog veel meer toevoegt.

De nüviCam wordt geleverd met kaarten van Europa en gratis levenslange updates om ervoor te zorgen dat de nieuwste kaarten, bezienswaardigheden en navigatie-informatie beschikbaar is. Dit navigatiesysteem beschikt ook over Garmin Digital Traffic via DAB, de verkeersinformatie van Garmin, gedurende de levensduur van het apparaat.

De Garmin nüviCam is vanaf eind mei 2015 verkrijgbaar voor een verkoopprijs van €379,-.

XLLease
Mazda 2 wordt hybrideMazda 2 wordt hybride
6 december 2021
Nieuwe Renault SUV heet AustralNieuwe Renault SUV heet Austral
6 december 2021
Morgan schetst nieuwe driewielerMorgan schetst nieuwe driewieler
3 december 2021
Polestar 3 aangekondigdPolestar 3 aangekondigd
2 december 2021