12 november 2001
 

Garmin Streetpilot III

garmin streetpilot iii portable navigatiesysteem

Autozine
12 november 2001 | De StreetPilot III van Garmin brengt auto satelliet navigatie naar de grote markt van autobezitters. De StreetPilot III is het eerste volwaardige navigatiesysteem die gesproken route-aanwijzingen geeft en niet gekoppeld hoeft te worden aan de auto. De GPS ontvanger heeft geen pulsen nodig van de kilometerteller. Ook wordt de straatinformatie niet van een CD gelezen maar uit zijn geheugen gehaald. De StreetPilot III is hierdoor eenvoudig van voertuig (auto, camper, motor) naar voertuig te verplaatsen.

De StreetPilot III beschikt over een auto-route functie voor gebruik in Europa, Noord-Afrika en het Midden Oosten. Met een druk op de knop beschikt de gebruiker over de keuze tussen de kortste of de snelste route, route-instructies en de geschatte tijd van aankomst op de gewenste bestemming. Onderweg verstrekt de StreetPilot III zowel pictogrammen als automatisch gesproken route-aanwijzingen om de bestuurder te attenderen op de eerstvolgende afslag, de afstand naar de afslag, eventuele afwijkingen van de route en de afstand tot de bestemming. Wanneer er van de aangegeven route wordt afgeweken, kan er ogenblikkelijk een nieuwe route worden berekend.

Net als de in eerder geintroduceerde StreetPilot en StreetPilot ColorMap, is de StreetPilot III compact en verplaatsbaar. Deze op het dashboard te plaatsen navigator wordt via de inbegrepen kabel gevoed vanuit de sigarettenaansteker of met zes intern te plaatsen AA penlite batterijen. Spraakaanwijzingen kunnen worden beluisterd via de gecombineerde voeding/luidsprekerkabel. Dankzij het 16 kleurenscherm met een diagonaal van 11 centimeter is de StreetPilot III makkelijk afleesbaar. De standaard in het apparaat opgeslagen basiskaart toont de snelwegen, autowegen, provinciale wegen en grotere doorgaande wegen in steden. Met een druk op de knop wordt de route afslag voor afslag berekend via de op de basiskaart aanwezige wegen. Voorzien van de vanaf de MapSource CityNavigator Cd-rom downloadbare detailkaart, leidt de StreetPilot III stap-voor-stap tot voor de deur in de kleinste straatjes.

Bij de aanschaf van de StreetPilot III is een 32 megabyte data module inbegrepen die kan worden voorzien van detailcartografie vanaf de nieuwe MapSource City Navigator CD-ROM (eveneens inbegrepen). City Navigator is speciaal ontworpen voor gebruik in de StreetPilot III en bevat gedetailleerde cartografie van steden en dorpen. Met deze cartografie software kunnen automatisch routes worden berekend. Door het simpelweg invoeren van een adres of kruispunt of het aanwijzen van een bestemming op de kaart, kan de StreetPilot III een route naar dat punt berekenen en vervolgens stap-voor-stap aanwijzingen daar naar toe verstrekken. Ook bijzondere locaties (tankstations, hotels, garages, campings) kunnen direct als bestemming worden ingegeven.

Wittebrug
Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021
 

Info