26 april 2016
 

Garmin

Garmin introduceert nieuwe navigatiesystemen

Autozine
26 april 2016 | Garmin introduceert de nieuwe Garmin Drive productlijn van autonavigatiesystemen die speciaal ontwikkeld zijn om het bewustzijn van de bestuurder te vergroten. De nieuwe systemen hebben aansprekende namen gekregen: Garmin Drive, Garmin DriveSmart, Garmin DriveAssist en Garmin DriveLuxe.
AutoCoach
Info

Alle autonavigatiesystemen binnen de Garmin Drive serie bieden bestuurderswaarschuwingen om veiliger rijgedrag en het vergroten van het omgevingsbewustzijn te stimuleren. Denk hierbij aan waarschuwingen voor het naderen van scherpe bochten, spoorwegovergangen, oversteekplaatsen van dieren en eenrichtingsverkeer, snelheidsveranderingen, verkeerde rijbaan en meer. Bestuurders ontvangen tevens een melding bij het naderen van snelheids- en roodlicht camera's. Naast verkeersinformatie met naderende file-informatie ontvangt de bestuurder tijdens langere autoritten vermoeidheidswaarschuwingen met mogelijke stopplaatsen.

In aanvulling op de nieuwe bestuurderswaarschuwingen is de Garmin Drive tevens uitgerust met voorgeladen Foursquare gegevens van miljoenen populaire winkels, restaurants en nog veel meer. De verschillende modellen bieden mogelijkheden voor gratis levenslange updates van kaarten en verkeersinformatie. Andere functies die het rijden gemakkelijk maken zijn onder andere Garmin Real Directions, waarbij de bestuurder aanwijzingen ontvangt door het gebruik van herkenbare gebouwen en verkeerslichten.

De Garmin DriveSmart beschikt over alle functies van Garmin Drive en voegt daar smartphone meldingen aan toe. Hiermee kunnen inkomende oproepen, tekstberichten en app meldingen op het scherm van het navigatie-systeem af wordenlezen. Dankzij spraakgestuurde navigatie en Bluetooth technologie voor handsfree bellen blijven de handen veilig aan het stuur. Met Garmin DriveSmart geeft ook toegang tot live verkeersinformatie via de Smartphone Link app7 of DAB Traffic.

Garmin DriveAssist bouwt voort op de Garmin DriveSmart en is voorzien van een ingebouwde dashboard camera. De camera registreert continu gegevens tijdens de autorit en slaat automatisch videobeelden op in geval van een botsing. Dankzij de geïntegreerde camera ontvangt de bestuurder waarschuwingen in de vorm van Forward Collision en Lane Departure. Daarnaast is er een "Go" melding, een camera-ondersteunde functie, die tijdens file-rijden laat weten wanneer het verkeer voor je weer begint te rijden. Garmin Real Vision toont met behulp van camerabeeld de specifieke bestemming op het navigatiedisplay.

De Garmin DriveLuxe is de premium luxe versie binnen de Drive serie. Het metalen ontwerp is voorzien van een magnetische actieve steun. De Garmin DriveLuxe biedt automatische dubbele oriëntatie en innovatieve navigatie-functies om het bewustzijn van de bestuurder te vergroten.

Alle Garmin Drive producten kunnen worden gecombineerd met de Garmin BC 30 Wireless Backup Camera (apart verkrijgbaar) om op het display van het navigatie-systeem te zien wat of wie zich achter de auto bevindt. Daarnaast is ook de combinatie met de Garmin babyCam mogelijk. Deze camera houdt de kleine inzittenden op de achterbank in de gaten.

De Garmin Drive serie is verkrijgbaar in verschillende display-formaten, met diverse kaartmogelijkheden en navigatie-functies. De verkoopadviesprijs varieert van € 119,99 tot € 389,99.

Renault en TheArsenale onthullen AIR4Renault en TheArsenale onthullen AIR4
26 november 2021
Toyota Corolla krijgt nieuw infotainmentToyota Corolla krijgt nieuw infotainment
26 november 2021
Kia verkent inzichten in voertuigdataKia verkent inzichten in voertuigdata
25 november 2021
Suzuki introduceert nieuwe S-CrossSuzuki introduceert nieuwe S-Cross
25 november 2021